Elazığ'da 250 askerle uyuşturucu operasyonu

ELAZIĞ'da jandarmanın Palu İlçesi kırsalında PKK'lıların bulunduğu alanlara 250 personelle düzenlediği operasyonda sığınak içinde 213 kilo esrar ele geçirilirken, tarlalara ekili 31 bin kök hintkeneviri imha edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elazığ'da 250 askerle uyuşturucu operasyonu

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, daha önce terör olayların yoğun olduğu Palu İlçesi kırsalındaki Leyhalküs ve Simag Dereleri mevkiine bu sabah saatlerinde uyuşturucu operasyonu düzenledi. 250 personelin katıldığı ve daha önceden belirlenen 7 ayrı noktada yapılan operasyonda sığınak içine gizlenmiş 213 kilo esrar ele geçirildi.

Bölgede alınan güvenliğin ardından tarlalardaki operasyonda ise 31 bin kök Hint keneviri yakılarak imha edildi. Uyuşturucu kaçakçılarının kenevir ekili alanları sulamak için damlama sistemleri kurdukları da ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyet gösterdiği kırsal alanlarda ekili olan kenevir tarlalarında 213 kilo kubar esrar ile birlikte 31 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Kenevir bitkilerinden yaklaşık olarak 5 ton esrar maddesi elde edileceği, ele geçen malzemenin piyasa değerinin 5 milyon TL olduğu değerlendirilmektedir. Ekim yapılan tarlalarda kenevirlerin sulanması maksadıyla plastik su boruları ile kilometrelerce uzak noktalardan su temin edilerek damlama ve fıskiye ile sulama yapıldığı tespit edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber