Havza, Termal Turizm'de söz sahibi olacak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Havza'nın kurulacak 5 yıldızlı otellerle termal turizmde söz sahibi olacağını belirterek, "Havza'nın yol haritası bellidir.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havza, Termal Turizm'de söz sahibi olacak

Bu güzel ilçemizi turizm, tarım ve hayvancılıkta geleceğe taşıyabiliriz" dedi.

Karadeniz illerinin ticari geçmişini anlatan 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)' kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen 'Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları' Havza'da gerçekleşti. Havza Ufuk Düğün Salonunda düzenlenen ve yoğun ilgi gören programda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Havza'nın tarih boyunca önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. İlçenin turizm ve hayvancılıkta ilerleyebileceğini ifade eden Osman Genç,Ancak turistik konaklama tesislerinin ve mevcut demir yolunun iyileştirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Havza'nın kaplıcalar ile ön plana çıktığına dikkat çeken Osman Genç,"Buradaki kaplıcaları turizme kazandırmalıyız. Şu anda kaplıcalardan istenilen seviyede istifade ettiğimizi söyleyemeyiz. Havza'ya kurulacak 5 yıldızlı otel ve termal turizm tesisleri, ilçeyi turizmde söz sahibi yapar. Havza'nın tarihimizde de önemli yeri vardır. Yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla, 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 18 gün ilçedeki Mesudiye Otelinde kalmıştır. İlk Müdafa-i Hukuk Cemiyeti, Taş Mektepte yani bugünkü Merkez İlköğretim Okulunda toplanmıştır. İlk Tamim Havza'da yayınlanmıştır. Atatürk, İlk heyeti Havza'da kabul etmiştir. Havza'da tarih turizmini de mutlaka geliştirmeliyiz. Eski, yani Asl-ı Havza'yı ortaya çıkarıp, yeni bir Havza kurmalıyız" dedi.

İlçe için hayvancılığın da önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Genç,"Havza'da hayvancılığı geliştirmemiz, köylülerimiz ve ilçe ekonomisi için büyük bir gelir kaynağı demek. Hayvancılığı aile üretiminden çıkarıp, ihraç edilir hale getirmeliyiz. Bunun yanında ayçiçeği, şeker pancarı, arpa, buğday tarımı bakımından da Havza ilçemiz önemlidir. Turizm, tarım ve hayvancılığı geliştirdiğimizde ekonomik boyutunun yanında, Havzalı gençlerimiz artık gurbete gitmeyecek ve sevdiklerinden ayrılmayacaktır" diye konuştu.

Havza'nın İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerini Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan yolların kesişme bölgesinde bulunması nedeniyle stratejik olarak da önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Genç,"Samsun-Ankara devlet kara yolu ilçe merkezinden geçmekte, Samsun-Amasya-Sivas demir yolunun 5 kilometresi ilçe merkezi sınırları içerisindedir. Demir yolu Havza için önemli bir avantajdır. Ancak demiryolunun hızlı yük treni ile mutlaka güçlendirilmesi, liman ve hava alanı ile hızlı bağlantı kurulması gerekmektedir. Havzayı ulaşım bakımından şehirle buluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

İlçeleri gelişmeyen bir Samsun'un büyümesinin mümkün olmadığını belirten Genç,şunları söyledi,"Havza'nın turizm ve hayvancılıkta gelişmesi Samsun için önemlidir. Her ilçemiz kendi potansiyelleri çerçevesinde geliştiğinde Samsun da gelişecektir. Bütün ilçelerimiz başta ulaşım ve konaklama eksiklikleri giderildiğinde gelişmeye son derece müsaittir. Ancak Samsun'u geleceğe taşırken manevi değerlerimizi ihmal etmemeliyiz"

Genç, yaptığı konuşma sırasında, herkesi 14-15 Eylül tarihlerinde Canik Kültür Merkezinde düzenlenecek Gençlik Çalıştayı'na da davet etti.

Havza'da AK Parti İlçe Teşkilatını da ziyaret eden Başkan Genç, burada Başkan Yardımcısı Cevdet Özkan ve partililerle sohbet etti. Havza Belediyesini ziyaret eden Genç, daha sonra Kaymakam Yunus Kalaycı'ya konuk oldu.

Genç, ilçe esnafını da gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber