30 bıçak darbesiyle öldürmeye ömür boyu hapis

33 yaşındaki Sedat Öztemur'u 4'ü boğaz kısmından olmak üzere 30 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen marangoz 39 yaşındaki Erkan Demir, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30 bıçak darbesiyle öldürmeye ömür boyu hapis

ADANA'da, aldığı 5 bin lira borca karşılık 26 bin lira para ödemesine rağmen hala kendisinden para istediğini ileri sürdüğü berber arkadaşı 33 yaşındaki Sedat Öztemur'u 4'ü boğaz kısmından olmak üzere 30 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen marangoz 39 yaşındaki Erkan Demir, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Dede Korkut Mahallesi'nde 3 Eylül 2012'de meydana geldi. 1 çocuk babası Sedat Öztemur, evinde karnından, sırtından ve boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan cinayet şüphelisi Erkan Demir hakkında 'canavarca his saikiyle adam öldürmek' suçundan dava açıldı.

9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Erkan Demir, ifade değiştirdi. Savcılıkta "Arkadaşım olan Sedat, saat 24.00'de uyudu. Beni bir türlü uyku tutmuyordu. Kanımı emmesine fazla izin vermemek için öldürmeye karar verdim" ifadesini kabul etmeyen Demir, "Para yüzünden tartışmıştık bana küfretti. Bira şişesini eline almıştı. Boğuştuk ve bıçakladım" dedi.

Aldığı 5 bin lira borcuna karşılık 26 bin lira ödediğini ileri süren Demir, "Bana borç para verirken senet imzalattı. Miktarı yazmadı. 23 gün içerisinde 5 bin lirayı geri ödedim. Senedi daha sonra vereceğini söyledi. Sonra beni işyerine çağırdı. Orada bana 'Senedin bu adamlarda. Bunlar 45 bin lira yazmışlar" dedi. Tanımadığım adamlar da 'Bu parayı vereceksin' dedi. Beni tehdit ettiler. Ben de korktuğum için toplamda 26 bin lira para ödedim" diye konuştu.

HIRSIZLIKLA SUÇLADI

Sanığın yalan söylediğini öne süren Sedat Öztemur'un eşi 26 yaşındaki Özlem Öztemur, "Sanık teyzemin damadı olur. O gün benim Şanlıurfa'ya gittiğimi biliyordu. Bizim paramızın olduğunu, otomobil almak istediğimizi de biliyordu. Altınlarımı bozdurduk. Eşim de biriktirdi. 35 bin liraya otomobil alacaktık. Eşim kendisine almayı düşündüğümüz otomobili bile göstermişti. Olay günü hırsızlık amacıyla evimize gelmiş. Eşimi öldürüp paramızı almış" dedi.

'ALTINLARIMI SATTIM'

Tanık olarak dinlenen sanığın kız kardeşi 29 yaşındaki Neşe Durmuş ise, "Ağabeyim işyeri açmak istiyordu. Onun isteği üzerine altınlarımı 5 bin 700 liraya sattım. 5 bin lirasını ağabeyime verdim" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Demir'i kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, cezasında takdiri artırım veya indirim de uygulamadı. Sanık da verilen karar karşısında sessiz kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber