Görevini ihmal eden doktora disiplin cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktora, yeşil kartlı diyaliz hastasının yatışına izin vermediği gerekçesiyle disiplin cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, rahatsızlanarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvuran Gülümser Ünsal'a diyaliz teşhisi konuldu. Bir müddet burada tedavi gören Ünsal, daha sonra taburcu edilerek memleketi olan Emirdağ İlçesi'ne bağlı Cumalı Köyü'ne döndü.

Tekrar rahatsızlanan Ünsal, diyaliz ünitesine bağlanmak için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ancak hastane görevlileri Gülümser Ünsal'a yatış izni vermedi. Önce Kocatepe Devlet Hastanesi'ne götürülen Ünsal, daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Afyonkarahisar Valiliği, yeşil kartı olmasına rağmen Devlet Hastanesi'ne yatış izni verilmeyen diyaliz hastası Gülümser Ünsal ile ilgili basın yayın organlarından çıkan haberler üzerine soruşturma başlattı. Yapılan inceleme sonucunda, ismi öğrenilemeyen bir uzman doktora disiplin cezası verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber