Yolcu treni raydan çıktı

Ankara'dan Diyarbakır'a giden Güney Ekspresinin 3 vagonu Yerköy yakınlarında raydan çıkarak devrildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolcu treni raydan çıktı

Yozgat'ın Yerköy ilçesi yakınlarında bir yolcu treninin 3 vagonu raydan çıkarak devrildi.

Ankara'dan Diyarbakır'a gitmekte olan makinistliğini Mehmet Ali Aydın'ın yaptığı 11542 sefer sayılı Güney Doğu Ekspresi'nin 3 vagonu, Yerköy yakınlarında raydan çıktı.

Devrilen vagonlarda 5 yolcu hafif şekilde yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından yaralı yolcuların ayakta tedavileri yapıldı.

"Trenin 225 yolcusu, otobüslerle Sivas ve Kayseri'ye intikal ettiriliyor. Oralardan da gidecekleri yerlere gönderilecek"

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ile Yozgat'ın Yerköy ilçesi arasında raydan çıkan trenin 225 yolcusunun otobüslerle Sivas ve Kayseri'ye taşındığını söyledi.

Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara-Diyarbakır seferini yapan Güney Ekspresi'nin Çiçekdağı ile Yerköy ilçeleri arasında 2 vagonunun devrildiği, kazada 2 yolcunun hafif şekilde yaralandığı bilgisini aldığını ifade etti.

Trenin yolcu ve personelinde endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade eden Çakacak, "Trenin jeneratör ve personel vagonları devrilmiş. Yolcu vagonlarında bir sıkıntı yok. 2 tane hafif yaralının dışında kaygı verecek bir durum yok çok şükür. Trenin 225 yolcusu otobüslerle Sivas ve Kayseri'ye intikal ettiriliyor. Oralardan da gidecekleri yerlere gönderilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber