01/03/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da, Türkiye'den ayrılacak olan Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Stoyan Stalev'i, saat 14.45'te ise Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Av. Ertuğrul Kazancı ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Sezer, saat 15.30'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Boris Tarasyuk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 16.00'da, Ukrayna Dışişleri Bakanı Boris Tarasyuk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Özdoğan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Zeytin ve Zentincilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Monte Carlo'ya hareket edecek.

Bakanların programı
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ukrayna Dışişleri Bakanı Boris Tarasyuk ile görüşecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen konferansa, saat 12.30'da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde '3. Yapıda Yeni Ürünler Fuarı'nın açılışına katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.30'da, "Aktif İşgücü Programı AB-Türkiye İş Kurumu'na Destek Projesi" kapanış toplantısına katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, saat 09.30'da Eyüp Aziyade Tesisleri'nde, işgalli vakıf arazileri ile hazine arazilerinin takasını öngören protokolü imzalayacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 15.30'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin söyleşi konuğu olacak.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te partisinin Meclis grup toplantısına katılacak, saat 14.00'te, Ortadoğu Genç İş Adamları Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara'da saat 10.00'da, 'Genç Dostu Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hizmetleri' konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.
- Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından, Ankara'da saat 12.00'de, 'İnşaat Sektöründe 2006' konulu bir toplantı düzenlenecek.
- Burkina Faso Ticaret Bakanı Benoit Quattara ile beraberindeki heyet, Ankara'da saat 12.30'da, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz ile görüşecek.
- 'Şu Çılgın Türkler' kitabının yazarı Turgut Özakman, saat 14.00'te Çankaya Üniversitesi öğrencilerine "Milli Mücadele" konulu bir konferans verecek.
- Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin açılış töreni, saat 17.00'de gerçekleştirilecek.
- Aralarında Abdurrahman Dilipak'ın da bulunduğu bazı yazar ve karikatüristler, saat 09.30'da Hasdal Askeri Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saat 11.00'de Narkotik Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapacak.
- Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Edirnekapı Savaklar Caddesi'ndeki Emin Baba Köşkü'nde saat 10.30'da, Irak'taki Şii-Sünni gerilimi ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- İHD'liler, saat 13.00'te Galatasaray Postanesi'nde, Diyarbakır'da tutuklanan "Barış Anneleri İnisiyatifi" üyesi kadınlara dayanışma mektubu gönderecek.
- Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, saat 17.00'de Koç Üniversitesi'nde, "Türkiye'deki Bilimin Dünyadaki Yeri" konulu bir konferans verecek.
- Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bekir Karlıağa, saat 14.00'de Çemberlitaş'taki FKM'de, "İslam ve Protestanlık Arasındaki İlişki Kurma ve Reform Çabaları" konulu bir konferans verecek.
- Türk Kızılayı ve DİSK arasında, saat 10.00'da DİSK Genel Merkezi'nde, "Gönüllü kan bağışçılarının eğitimi ve kan bağışçısı kazanımı konusunda işbirliği protokolü" imzalanacak.
- Zeytinburnu Belediyesi tarafından, saat 09.30'da Zeytinburnu Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte Gazeteci Uğur Dündar, "Gıda İşletmelerinde Hijyen" konulu bir seminer verecek.
- Bazı siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, Irak tezkeresinin reddedilmesinin yıldönümünde, saat 12.30'da Taksim Gezi Parkı'nda, kitlesel bir basın açıklaması yapacak.
- LDP Genel Başkanı Cem Toker, saat 11.00'de Barbaros Bulvarı 27/2'deki Zümrüt Palas'ta bulunan Kamyoncular Esnaf Odası'nda, kamyoncularla bir araya gelerek dertlerini dinleyecek.
- "İMOYA 2006" ve "İstanbul Woodworking Show" fuarlarının açılış töreni, saat 11.00'de CNR Expo'da yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

Altimo'nun CEO'su Reznikovich'in basın toplantısı
- Çukurova Grubu ile yaptı0acak.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'tğı anlaşma sonrası Turkcell hisselerinin yüzde 13.22'sini satın alan Rusya'nın en büyük telekom şirketi Altimo'nun CEO'su Alexey Reznikovich'in, Altimo'nun yatırımları, hedefleri ve vizyonunu anlatacağı basın toplantısı, saat 09.00'da Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek.

Dedeman Holding'in yıllık bilgilendirme toplantısı
- Turizm ve Madencilik başta olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Dedeman Holding'in yıllık bilgilendirme toplantısı, saat 10.30'da Hotel Dedeman İstanbul'da yapılacak. Toplantıya, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Dedeman ve ekibi de katılacak.

AIM Semineri
- Türk KOBİ'lerinin Londra Borsası'na girmesi ve halka açılması için düzenlenen "Londra Borsası Alternatif Yatırım Piyasası (AIM) Semineri", saat 09.30'da İstanbul Conrad Otel'de yapılacak.

"Alternatif Yatırım Piyasası" semineri
- "Alternatif Yatırım Piyasası" isimli seminer, saat 09.30'da Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Irak'ta yas ve gerginlik
- Irak'ta mukaddes mekanlara yapılan saldırılar ve yankıları devam ediyor. Şii ve Sünni liderler halktan, düşmanların oyununa gelmemelerini istedi. "Şeref Andı" imzalayan Şii ve Sünni liderlerin birlik çağrıları olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Avrupa'da kuş gribi
- Avrupa'daki kuş gribinin faturası Fransalı kümes hayvanı üreticilerine yansıdı. 43 ülke, Fransa'dan kümes hayvanı ithalatını durdurdu.

Bush'un Hindistan ve Pakistan ziyareti
- 4 günlük bir ziyaret için ABD'den ayrılan Başkan George W. Bush, Hindistan ve Pakistan'da çeşitli temaslarda bulunacak.

Saddam'ın yargılanması
- 1982 senesinde bir Şii köyünde yapılan katliamdan dolayı 7 adamı ile yargılanan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in duruşmasına devam edilecek

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen ve komada bulunan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İslam dünyasında tepkiler devam ediyor
- Müslümanları rencide eden yayınlara Avrupa ve başka yerlerdeki bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine tepkiler, dünyanın dört bir yanında devam ediyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programıyla ilgili görüşmeler ve İran'ın nükleer faaliyetlere devam etme kararının yankıları sürüyor.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Türkiye ve Çek Cumhuriyeti A Milli Takımları, İzmir Atatürk Stadı'nda saat 21.00'de özel bir karşılaşma yapacak. Ayrıca Türkiye ile Çek Cumhuriyeti Ümit Milli Takımları Alsancak Stadı'nda saat 15.00'te, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A 2 Milli Takımları da saat 18.00'de Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Uluslararası müsabakalarda dereceye girerek ödül almaya hak kazanan teknik direktör, antrenör, kulüp, sporcu ve spor elemanlarının katılacağı ödül töreni, saat 10.00'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- Beşiktaşlı futbolcular Ali Güneş ve Koray Avcı, saat 10.30'da BJK Nevzat Demir Tesisleri Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber