İşadamını öldüren 'Maganda' polis müdürü çıktı!

Haber Giriş : 01 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maganda kurşunuyla ölen Mehmet Aslandağ'a, bir polis müdürünün silahından çıkan kurşunun isabet ettiği belirlendi. Polis tutuklanmadı

Antalya'da bir restoranda maç izlerken işadamı Mehmet Aslandağ'ın (45) başına isabet ederek ölümüne neden olan kurşunun, aynı mekândaki Uşak Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Oktay Ateş'in silahından çıktığı anlaşıldı. Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Ateş, 5 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı.
Aslandağ, geçen yıl 22 Mayıs'ta Fenerbahçe - Galatasaray maçını Antalya'nın Çakırlar semtindeki bir restoranda üç arkadaşıyla birlikte izledi. Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı maçın bitiş düdüğüyle birlikte restoranda sevinç gösterileri başladı. Bu sırada, açılan ateş sonucu Aslandağ başından yaralandı ve iki gün sonra öldü. Olay kayıtlara "silahlı ölüm - faili meçhul" olarak geçti.

Savcı tespit etti
Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir, olay gecesi restoranda iki polisin olduğunu tespit etti. Özdemir, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Atilla Ertürk ile daha önce Antalya'da görev yaparken Uşak'a tayini çıkan, olay gecesi de izinli olarak Antalya'da bulunan Ateş'in silahlarını istedi.
Ertürk'e ait Ruger P85 ve Ateş'e ait CZ75 marka silahlar balistik incelemeye alındı. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nce 7 Temmuz'da hazırlanan raporda, işadamını öldüren kurşunun Ateş'in silahından çıktığı belirtildi.

5 bin YTL kefalet
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nden Ateş'in tutuklanmasını talep etti. Mahkeme ise kuvvetli suç şüphesi bulunmakla birlikte Ateş'in sabit ikametgâh sahibi olduğunu belirterek, bu talebi reddetti. Gerekçeli kararda, "Şüphelinin adli kontrol altına alınmasına, yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, 5 bin YTL güvence tutarı yatırmasına, tutuklanma yönündeki istemin reddine" denildi.

'Taş geldi, öldü'
Sanık Ateş, mahkemede verdiği ifadede, "Olay anında yanımda silahım yoktu. Ateş etme olayını ne ben, ne de oradakiler duydu. Şahıs hastaneye kaldırıldıktan sonra silah yaralanmasından öldüğü anlaşıldı" dedi. Avukatı Salih Karaküçük, "Ateş'in olay anında silahı yoktur. Restorandaki 300 kişilik grup da silah sesi duymamıştır. Garsonlar, silahtan değil yoldan geçen bir aracın taş fırlatması sonucu öldüğünü sandıklarını beyan etmişlerdir" diye konuştu.
Aslandağ'ın avukatı Emre Ayan ise başlangıçta faili meçhul olarak kayıtlara geçen olayın "olası kasıtla insan öldürmek" suçuna dönüştüğünü kaydederek, "Polisin tabancası balistik inceleme sonunda geri verilmiş. Oysa emanete teslim edilmeli ve kendisi de açığa alınmalıydı" dedi.
Savcılık, serbest bırakma kararına itiraz ederek, Ateş hakkında yakalama emri çıkarılmasını istedi.

'Peşini bırakmayacağım'

Mehmet Aslandağ'ın ağabeyi Hasan Aslandağ (52), kardeşinin tanınan bir işadamı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Polisin cinayetten sonra gerekli önlemi almadığını ve düzgün soruşturma yürütmediğini düşünüyorum. Güvenlik bandı bile çekilmedi. Restoran sahibi Sami Kaçar, kardeşimin olay sırasında telefonla görüştüğünü ve sırtının da polis şefine dönük olduğunu bildirdi. Buna rağmen olaydan sonra zanlının silahı emanete alınmadı. Olay saatinde restoranda en az 300 kişi varmış. Tek bir görgü tanığının ifadesinin alınmamış olması şaşırtıcı. Sanık şimdi Uşak'ta görevini sürdürüyor. Trafik kazasında adam öldürenler cezaevine gönderilirken, kardeşimi öldüren polis serbest bırakılıyor. Peşini bırakmayacağım."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber