Anızı yakmak isterken sulama borularını kül etti

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, bahçesindeki anızları yakmak isteyen Mevlüt Bilge, arazisinin yakınından geçmekte olan Güney Yaka Sulama Projesi kapsamında, Orhangazi Ovası'ndaki tarım arazilerine döşenen plastik boruların kül olmasına neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Eylül 2013 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, bahçesindeki anızları yakmak isteyen Mevlüt Bilge, arazisinin yakınından geçmekte olan Güney Yaka Sulama Projesi kapsamında, Orhangazi Ovası'ndaki tarım arazilerine döşenen plastik boruların kül olmasına neden oldu. İtfaiye ekiplerinin zor anlar yaşadığı yangında 50 bin Lira tutarındaki plastik boru kullanılamaz hale geldi.

Orhangazi'ye bağlı Örnekköy'de oturan Mevlüt Bilge, kendisine ait bahçede bulunan anızları yakmak istedi. Rüzgarında etkisiyle çevreye sıçrayan kıvılcımlar, Orhangazi'de Güney Yaka Sulama Projesi kapsamında, Örnekköy'de devam eden çalışmalar nedeniyle, arazilere döşenmekte olan ve her biri 13.5 metre uzunluğunda ki borulara sıçradı. Bir anda alev alan plastik borular korku ve paniğe neden oldu. Yangın, ihbar üzerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü. Plastik boruların kül olduğu yangında maddi hasarın 50 bin Lira olduğu açıklandı. Olayla ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Jandarma, yangına neden olan Mevlüt Bilge'yi gözaltına aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber