Bakan Çubukçu, Kadınlarla değil ayrımcı diyenlerle davalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çubukçu: Kadınlarla değil çağdışı ayrımcı diyenlerle davalıyım

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadınlarla değil, gönderilen bir faksta kendisine "çağdışı ayrımcı" diye saldıran altı kişiyle davalık olduğunu bildirdi.

Bakan Çubukçu, "Kadından Sorumlu Bakan Kadınları Mahkemeye Verdi" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Haberlerin kendisini üzdüğünü belirten Çubukçu, "Söz konusu dava bakanlık görevine geldiğim tarihten çok önce, milletvekilliği dönemimde 315.2004'te açılmış olup, davada karar aşamasına gelinmiştir" dedi. Avukatı Süleyman Balcı tarafından sanıkların avukatına bir uzlaşma teklifi götürülmediğini kaydeden Bakan Çubukçu, "Tam tersine şifahen uzlaşma teklifi müvekkilleri adına Avukat Şenal Saruhan tarafından iletilmiştir. Ancak teklifi getiren tarafın, uzlaşmayı yazılı olara beyan etmekten kaçındığı görülmüştür" dedi.

Haberlerde belirtildiği gibi 50'den fazla kadın örgütü temsilcisinin göndterdiği "Kağıt Üstünde Değil, Fiilen Özgürlük İstiyoruz" faksıyla ilgili bir dava bulunmadığını kaydeden Çubukçu, "TCK Kadın Platformu'nun faksı eleştiriyle sınırlıdır, eleştiri demokratik bir haktır ve olgunlukla karşılanmıştır. Ancak manevi varlığıma ve kişisel haklarıma saldıran 6 kişiyle ilgili bir dava söz konusudur ve bu kişilerin gönderdiği faksla ilgili hakaret sebebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

Kadın dayanışmasından söz eden altı kişi tarafından bütün milletvekillerine değil, sadece AK Partili kadın milletvekillerine bir faks gönderilmesinin son derece düşündürücü olduğunu belirten Çubukçu, "Tarafıma yapılan hakaret sonucu haklarımın korunması için her vatandaş gibi yargıya başvurmam son derece doğaldır" dedi.

Bakan Çubukçu, parlamentodaki görevi sırkasında Anayasa'nın 10'uncu maddesi gibi kadınlar adına yapılan olumlu bir düzenlemede grup adına yaptığı konuşmadan ötürü, hakarete maruz kalmasının kabul edilemeyeceğini anlatırken "Bir milletvekili olarak, düşüncelerimi her zeminde rahatlıkla ifade edebilmeli ve görüşlerimden ötürü ayıplanıp kınanmamalıyım" dedi. Çubukçu açıklamasına şöyle son verdi:

"Başta insan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları olmak üzere mesleği gereği bir hukukçu olarak temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için mücadele etmiş ve her türlü ayrımcılığa karşı durmuş birisi olarak, 'çağdışı ve ayrımcı' olarak nitelenmem büyük bir üzüntü ve elem duymama neden olmuştur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber