10 ayda 185 kilodan 110 kiloya düştü

ÇOCUKLUĞUNDAN itibaren aşırı kilolu olan 27 yaşındaki Ersin Duru, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleşen mide küçültme ve bağırsak kısaltma ameliyatı sayesinde 10 ayda 75 kilo vererek, 185 kilodan 110 kiloya düştü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 ayda 185 kilodan 110 kiloya düştü

Duru, hedefinin 20 kilo daha vererek, isteği yaşam kalitesine ulaşmak olduğunu söyledi.

Eskişehir'de oturan ve 6 yaşından itibaren kilolu olduğunu anlatan Ersin Duru, geçen yıl 185 kiloya ulaştığını belirtti. Kendi imkanlarıyla zayıflamaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını ifade eden Duru, şunları söyledi:

"Birçok kez ilaç kullandım ve tedavi gördüm. İlaçları kullanırken kilo verdim, ama bıraktıktan sonra yeniden kilo almaya başladım. Akupunktur yaptırarak 20 kilo verdim. Tedaviyi bırakınca yeniden aldım. Kalıcı bir çözüm yolu bulamadım."

'KUŞ GİBİ SEKEBİLİYORUM'

Kilo almaya devam etmesi üzerine ameliyat olmaya karar verdiğini kaydeden Duru, şunları söyledi:

"Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 ay önce mide küçültme ve bağırsak ameliyatı oldum. Verilen egzersiz ve diyetlere uyarak 10 ay içerisinde 75 kilo verdim ve 110 kiloya kadar indim. 15-20 kilo daha vererek 90 kiloya inmeyi hedefliyorum. Eğer ameliyat olmasaydım 200 kilonun üzerine çıkacaktım."

Şimdi daha rahat hareket ettiğini vurgulayan Duru, "Artık kuş gibi sekebiliyorum" dedi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, hastanın midesinin hacim olarak küçültüldüğünü ve bağırsakların kısaltıldığını belirterek şunları söyledi:

"185 kiloluk hastamızın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ameliyattan 10 ay sonra 75 kilo verdi. Hastanın hareket kabiliyeti artarken eklem ağrısı şikayetleri azaldı ve daha sağlıklı bir yaşama kavuştu." dedi. Bu tür ameliyatların ardından yapılan diyetlere ve önerilen egzersizlere uyması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, "Bunun için ameliyat tek başına bir çözüm değil. Hastanın ameliyattan sonra da uyumlu bir şekilde tedaviyi tamamlaması gerekiyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber