İçişleri Bakanı Güler, Cahit Nakıboğlu'na OSB'yi sordu

İçişleri Bakanı Muammer Güler çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Osman Nakıboğlu'na Gaziantep sanayisini sordu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanı Güler, Cahit Nakıboğlu'na OSB'yi sordu

Gaziantep'in sanayisi ve sanayi kuruluşlarıyla dünyanın göz bebeği durumunda olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Muammer Güler OSB ile ilgili son gelişmeler hakkında OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu'ndan bilgi aldı. Nakıboğlu OSB'de sanayicilere üst düzey hizmet verildiğini belirterek 5. Organize sanayiyle ilgili arsa tahsislerinin yapıldığını ve alt yapı çalışmalarına başlandığını belirtti. 2023 Türkiye vizyonunda Gaziantep'in farklı bir yerde olacağına dikkat çeken OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu Gaziantep sanayisinin tek yönlü bir sanayi olmadığını ve bir birinden farklı iş kollarının bulunduğunu belirterek, "Gaziantep sanayisi bütün sektörlerde önemli gelişme içerisindedir. Sadece tekstil veya sadece gıda alanında bir sanayileşme söz konusu değildir. Bütün sanayi dallarında Türkiye'nin önde gelen marka kuruluşlarının yer aldığı ve her biri kendi alanında otorite olan sanayi kuruluşlarımız bulunmaktadır. Sanayideki bu hızlı gelişme kent ekonomisine olduğu gibi ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlamakta İSO 500 verilerine göre Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında Gaziantepli sanayicilerimiz önemli yerlerde bulunmaktadır. OSB ile ilgili her türlü alt yapı sorunları çözülmüş, çözüm bekleyen sorunların çözümü için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Gaziantep sanayicilerinin en önemli sorunu olan ara eleman sorununa GAÜN başta olmak üzere birçok üniversite ile yapılan görüşmeler sonucunda ortak çözümler bulunmuş ve GAÜN Naci Topçuoğlu MYO başta olmak üzere birçok üniversitede sanayicimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirilmesine hız verilmiştir. Gaziantep OSB'de her şey yolunda" dedi.

OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Gaziantep Valiliği döneminde OSB'nin gelişmesine yönelik hizmet ve katkılarını da hatırlatarak, "Sayın Bakanımız Muammer Güler Gaziantep Valiliği döneminde sanayimizin bu günlere gelmesi yönünde yürüttüğü çalışmalar bu gün meyvelerini verdi. Gaziantep sanayisi artık kabuğuna sığmıyor. 5. OSB ile yeni yatırımlar ve buna bağlı yaklaşık 50 bin civarında istihdam alanı oluşuyor. Bizlere verdiğiniz desteği biliyoruz. Size bu anlamda Gaziantepli sanayicilerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'de Gaziantepli sanayicilerin sahip olduğu özelliklerin çok önemli olduğunu ve başarı odaklı çalıştıklarını belirterek "Valilik görevim sırasında mesleğimin en güzel yıllarını Gaziantep'te geçirdim. Gaziantep benim için ayrı bir önem taşıyor. Sanayici ve iş adamlarımızın girişimcilik ruhunu ve zoru başarma azmini yakından biliyorum. Sanayi alanındaki gelişmelere paralel olarak ihracat alanındaki önemli hamleleri de yakından takip ediyoruz. OSB'nin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber