Ertürk: Merkez Bankası başkanlığı için kamuoyunun adayıyım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Merkez Bankası başkanlığı için adının geçmesi konusunda, "Belki kamuoyunun adaylarından birisinin ben olduğum doğru, açık. Bu, basına da yansıyor. Bunun daha ileri bir aşaması benim de içinde bulunduğum bir aşama henüz olmuş, gerçekleşmiş değil" dedi.

Ertürk, CNN Türk'te "Parametre" programında yaptığı açıklamada, 2005 sonu itibariyle 6 milyar dolar civarında tahsilat yaptıklarını hatırlatarak, 8 milyar dolarlık tahsilat beklentisini, 2 yıllık gelişme ve yasal düzenlemelerin katkısıyla 16 milyar dolara çıkardıklarını bildirdi.

Ertürk, Hazine ve Merkez Bankası'na toplam 3,5 milyar dolar katkıda bulunduklarını, 2007 sonuna kadar Hazine'ye 6,2 milyar dolar ödeme yapılacağını tahmin ettiklerini, bunun 3,2 milyar dolarını gerçekleştirdiklerini, bu yıl ve önümüzdeki yıl da 3 milyar dolar daha Hazine'ye kaynak aktaracaklarını bildirdi.

Ahmet Ertürk, "Bütün borçlarını kapatan, bir anlamda helalleştiğiniz kaç isim var?" sorusu üzerine, Sitebank'la tamamen helalleştiklerini belirterek, "Çukurova Grubu'yla helalleşmeye çok yakınız. Orada ufak rakamlar kaldı. Tabii ki grubun yüksek performansı herkes tarafından takdir edildi. Biz de 1,5 yıl içinde 2 milyar doları aşkın tahsilat yaptık. Çukurova Grubu'nu da bu arada sayabiliriz. Yani Pamukbank dolayısıyla ortaya çıkan yükü de tasfiye ettik sayabiliyoruz kendimizi" yanıtını verdi.

TMSF Başkanı Ertürk, Merkez Bankası başkanlığı adaylığı için adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine, kamu görevi yaptığını, kamu görevinde nöbet değişimlerinin her zaman olacağını belirterek, "Yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya, hiç fark etmez. Eşit görevler arasında hiç fark etmez. Elbette onu bir görevlendirme olarak algılayıp elimizden geleni yaparız" dedi.

"Bu konuda size herhangi bir şey söylendi mi, Başbakan'la bir konuşma oldu mu?" sorusu üzerine, Ertürk, "O konuda herhangi bir konuşma olmadı. Somut, doğrudan benim içim de bulunduğum herhangi bir görüşme, konuşma yok. Ben de basından izliyorum. Aday dediniz de belki kamuoyunun adaylarından birisinin ben olduğum doğru, açık. Bu, basına da yansıyor. Bunun daha ileri bir aşaması benim de içinde bulunduğum bir aşama henüz olmuş, gerçekleşmiş değil"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber