Adana'da 'Akıllı Sınıflar' tanıtıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZEL OKULDA "AKILLI SINIFLAR" UYGULAMASI

Adana'da Gündoğdu Koleji'nin, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 2. yarısında ana sınıfları ve 1. sınıflarda uygulamaya koyduğu "Akıllı Sınıflar", velilere ve kamuoyuna tanıtıldı.

Vali Vekili Mehmet Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğretmenler ve velilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı toplantıda, "Akıllı Sınıflar"daki eğitimin çok farklı olduğunu belirten Gündoğdu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gündoğdu, teknolojiyi izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Gelecek 30 yılın bireylerini yetiştirirken dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmenin şart olduğunu ve bunun da para harcamayla gerçekleşeceğini ifade eden Gündoğdu, "Eğitim için para harcamaya devam edeceğiz. Avrupa'nın bir çok ülkesinde bile olmayan Akıllı Sınıflarımızı 1 yıllık uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından kentimize ve okulumuza getirmenin gururu içindeyiz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Demir ise teknolojiyi takip edip Akıllı Sınıfları kuran Gündoğdu Koleji'nin bu projesinin devlet okulları içinde örnek alınabileceğini vurguladı.

Gündoğdu Koleji'nde anaokulu ve ilköğretimde başlayan Akıllı Sınıflarda her öğretmene bir laptop, her sınıfa ses ve projeksiyon sistemi ve hızlı internet bağlantısı kuruluyor. Öğretmen, öğrencilerine tüm dersleri laptop içindeki dijital müfredattan projeksiyona aktararak gösteriyor. Öğrenciler dersleri görerek ve neşeli bir ortamda takip ediyor. Üzerine projeksiyon sisteminin perdesi takılan kara tahta ise adeta teknolojiye yenilerek yavaş yavaş maziye karışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber