Altıncı bilgi evi Ulus'ta

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve ilçedeki eğitim kalitesini artırmak amacıyla başlattığı ve 5 ayrı noktada hizmet veren bilgi evi uygulamasının sayısı artıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Altıncı bilgi evi Ulus'ta

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve ilçedeki eğitim kalitesini artırmak amacıyla başlattığı ve 5 ayrı noktada hizmet veren bilgi evi uygulamasının sayısı artıyor. Bilgi evinin 6'ncı hizmet binası, Ulus Mahallesi'nde yenilenen Sadettin Küçük Parkı'nın içerisine inşa edildi.

Bilgi evi, 9 bilgisayar, bine yakın kitabın olduğu kütüphanesi ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hizmet vermeye başladı. Çocuklar, eğitimci bir görevlinin bulunduğu tesiste, bilgisayar, internet ve yazıcı imkânlarından ücretsiz yararlanarak ödevlerini yapabiliyorlar. Öğrenciler, bilgi evindeki kütüphane hizmetiyle de kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar. Evinde bilgisayar olmayan öğrencilerin internetten yararlanarak ders çalışabildiği bilgi evi, Yeşiltepe Mahallesi İsmet İnönü Parkı'nda, Barış Mahalle Muhtarlığı hizmet binası yanında, Gazi Mahallesi Osman Gazi Semt Konağı'nda, Şafak Mahallesi Orhan Gazi Semt Konağı'nda ve Yeni Mahalle'de Kepez Belediyespor Kulübü idare binası içerisinde yer alan Çocuk Kulübü'nde de hizmet veriyor.

Başkan Hakan Tütüncü döneminde çocuklara yönelik çocuk kulübü ve çocuk meclisi çalışmaları da başlatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber