Özgür, bu yıl yeni kıyafetleri ile okula başladı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde geçen yıl, arkadaşlarının kıyafetlerinin eski olması nedeniyle kendisiyle alay ettiğini ileri sürerek 1.5 ay okula gitmeyen ve daha sonra yapılan yardımların ardından okuluna devam eden 10 yaşındaki Özgür B., bu yıl ilk günden okuldaki yerini aldı. Özgür B., "Okulumu çok seviyorum" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özgür, bu yıl yeni kıyafetleri ile okula başladı

Tekkeköy'de 4 yıldır naylon brandadan yapılmış barakada babaannesi 58 yaşındaki Nurten ve dedesi 60 yaşındaki Ahmet İşçi ile yaşayan Özgür B. için 2013- 2014 eğitim- öğretim yılı mutlu başladı. Babası Turgut İşçi'nin, 9 yıl önce 28 yaşında geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybetmesi, annesinin de evi terk etmesi üzerine babaannesi ve dedesi ile yaşamaya başlayan, kimlik kaydını da sağlık hizmetlerinden ve okuldan yararlanması için bir akrabasının üzerine yaptırılan Özgür B., geçen dönem arkadaşlarının kıyafetleri ile alay ettiğini ileri sürerek 1.5 ay okula gitmedi.

Olayın ulusal basında yer alması üzerine Türkiye'nin birçok yerinden Özgür B.'ye kıyafet yardımı yapıldı. Yapılan yardımlarla okuluna devam eden Özgür B., bu yıl ise ilk gün okuldaki yerini aldı. Yeni öğretim yılının ilk gününde okulda olduğu için mutlu olduğunu belirten Kerimbey İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Özgür B., "Öğretmenlerimi, ağabeylerimi, ablalarımı üzmeyeceğim. Arkadaşlarım bana iyi davranıyor. Öğretmenlerim bana çok iyi davranıyor. Kıyafetlerimi de bir amca aldı. Ona da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber