Eğitim öğretim Edirne'de törenle başladı

Edirne'de 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftası, düzenlenen törenlerle başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim öğretim Edirne'de törenle başladı

Edirne Şükrü Paşa İlkokulu'nda düzenlenen törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve bir çok veli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, okulun bahçesinde miniklerin halkoyunu gösterileri, şiirlerin okunmasıyla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Özcan "Küreselleşen sınırların kalktığı dünyamızda bilim, ekonomi, kültür gibi konularda bir adım öne geçmek isteyen toplumlar, formal veya informal , örgün veya yaygın her türlü yol ile eğitimi geliştirmek zorundadırlar" dedi.

Vali Hasan Duruer yaptığı konuşmada, çocukların ışıl ışıl, pırıl pırıl sevgi dolu olduklarını belirterek, "İnsanın çocuk olası geliyor" dedi. Duruer konuşmasına şöyle devam etti;

"Edirne bildiğiniz gibi eğitimde en üst seviyelerde bulunuyor. Gerek üniversiteyi kazanma oranında, gerekse orta okul öğretimini, lise eğitimi konusunda çok önemli bir seviyede. Bu başarıda, başta milli eğitim, öğretmenler ve velilerin çok büyük emeği var. Bizim de bütün hedefimiz Edirne'yi eğitimde bulunduğu seviyede korumak ve bunu daha ileri taşımaktır."

Konuşmaların ardından, sınıfları ziyaret eden Duruer ve beraberindekiler öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu ücretsiz kitapları dağıttı. Duruer, daha sonra öğretmenler odasında, okulda verilen eğitim hakkında kısa bilgi aldı. Okulun öğretmenleri ile toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile program sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber