Adaylardan ÖSYM'ye fotoğraf şoku!

Haber Giriş : 02 Mart 2006 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42



ÖSS adaylarının fotoğrafları bu yıl başvuru merkezlerinde çekildi. ÖSYM, güzellik yarışması başvuru standlarına döndü. Başörtülü fotoğrafları da kabul etmeyen kurum şokta.

ÖSS 2006 için geri sayım 1 şubatta başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre ÖSS ve meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş başvurularında herhangi bir sorun yok. Ancak bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla ÖSYM başvuru merkezlerinde çekilen fotoğrafların eklendiği dosyalardan bazıları merkeze ulaştığında tam anlamıyla bir şok yaşandı.

Fotoğrafların kimilerinde adayın vesikalığı yerine boy ve yan fotoğrafları çekilmişti. Bazılarında ise aday, çekim sırasında yeterli ışık olmadığı için neredeyse hiç görünmüyordu. Bunun üzerine başvuru dosyaları daha hassas bir incelemeye alındı ve "kullanılamayacak" durumdaki fotoğrafların yerine adaylardan yeni fotoğraflar istendi.

8 Mart'a dikkat

Öte yandan adaylara ÖSS'ye başvuru sürecine ilişkin uyarılarda bulunan Prof. Dr. Yarımağan, başvuruları 10 Mart'a kadar kabul edeceklerini ancak sınav ücreti yatırma ve fotoğraf randevusu alma süresinin 8 Mart'ta sona ereceğini hatırlattı. Yarımağan, "Başvurular beklediğimiz şekilde gidiyor. Zaman da yetecek gibi görünüyor" dedi. Başvuru sayısının 27 Şubat itibarıyla 1 milyon 200 bin olduğunu bildiren Yarımağan, randevu alıp da henüz işlemlerini tamamlamayanların da yaklaşık 300 bin kişiyi bulduğunu ifade etti.

Yarımağan, haftada yaklaşık 400 bin kişinin başvuru işleminin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bizim aynı tempoda daha 800 bin kişinin başvurusunu alma olanağımız var. Başvuracak sayısı da benim tahminime göre yaklaşık 500 bin kişi. Yani başvuru süresi çok rahatlıkla yeter. Sıkışma yok, o nedenle süreyi uzatmaya gerek yok" diye konuştu.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber