Tapu Kanunu'na iptal istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, yabancıların Türkiye'de mülk edinmesine de olanak tanıyan 5444 sayılı Tapu Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un iptali, yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Dava dilekçesini, Anayasa Mahkemesi'ne sunan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP olarak Anayasa Mahkemesi'ne 72'inci başvuruyu yaptıklarını söyledi.

5444 sayılı yasanın yabancıların Türkiye'de mülk edinmesine izin veren hükmünün Anayasa'ya aykırı olduğunu öne süren Anadol, yabancıların Türkiye'de konut edinmesine karşı olmadıklarını, ancak yabancılara toprak satışına karşı olduklarını vurguladı.

Anadol,"Çünkü toprak üretim aracıdır. Yabancılara bu kadar çok satılırsa devletin egemenliğine engel olur" diye konuştu.

Açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iki soru yönelteceğini de ifade eden Anadol, "Sayın Başbakan, Maliye Bakanı hakkında yazı yazan gazetecilere saldırıyor. Derhal hangi gazetenin, hangi yazarı, hangi çıkar karşılığında ne yazmış bunu söylemelidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile ilgili iddialar karşısında Unakıtan'ı, "canhıraş" biçimde savunduğunu öne süren Anadol, "Maliye Bakanı'nı bu kadar savunduğuna göre, şimdi soruyorum, kamuoyu merak ediyor. Başbakan Maliye Bakanı'nın ticari ortağı mı?" diye sordu.

Anadol, Başbakan Erdoğan'ın bu sorulara cevap vermemesi durumunda kendisini "müfteri" ilan edeceklerini söyledi.

Kemal Anadol'un Anayasa Mahkemesi'ne verdiği dilekçede 5444 sayılı Tapu Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un Anayasa'ya aykırı düzenlemeler içerdiği savunularak, yasanın tüm maddelerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istendi.

Yabancılara tanınan hak ve özgürlüklerin yasal sınırlarının açık ve seçik biçimde gösterilmesinin, ülke güvenliğiyle bağımsızlığı bakımından da şart olduğu ifade edilen dilekçede, ancak bu şekilde ülkenin tam anlamıyla yabancıların nüfuzuna açılmasının önüne geçilebileceği savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber