Başbakan Erdoğan'ın bürokrat adayları yerel seçimler için Salı günü istifa edecekler

Haber Giriş : 28 Aralık 2003 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan'ın bürokrat adayları yerel seçimler için Salı günü istifa edecekler

Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçimler konusunda kampanyayı bugün belediyenin yeni yapılan konferans salonundan başlatıyor.Erdoğan, AKP yöneticileri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla bugün yapılacak toplantıda, görüşlerini açıklayacak, yapılması gerekenleri anlatacak.

Erdoğan'ın, birçoğunun atama kararnamelerini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e güçlükle imzalatarak oluşturduğu bürokrasisi, yerel seçimlerdeki belediye başkanlığı adaylığı istifaları nedeniyle boşalıyor.

Kamu görevlilerinin istifaları için tanınan süre 30 Aralık Salı günü mesai bitiminde sona ererken, AKP kulislerinde yüzlerce bürokratın adaylık için istifa edebileceğinden söz ediliyor. Bürokrasideki ilk istifalar da netleşmeye başladı.

Kulislerde adı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en güçlü aday olarak geçen DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, salı günü istifasını açıklayacak. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarından eski milletvekili Kemal Albayrak ile TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal'ın da Kırıkkale Belediye Başkanlığı'na aday olmak için görevlerinden istifa etmeleri bekleniyor. İzmir'den aday olmak isteyen SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yeğeni Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Sabri Erbakan'ın da görevinden istifa edebileceğinden söz ediliyor. Bayrampaşa Cezaevi'nin eski Savcısı Necati Özdemir de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu.
habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber