Eyvah Başbakan! Söndürün sigarayı

Haber Giriş : 03 Mart 2006 06:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakanlık koridorlarında teftiş rüzgârı estirdi. Denetim sırasında, Başbakanlık'ta sigara içildiğini gören Erdoğan, buna tepki gösterdi. Yanındakileri ve sigara içen personeli uyaran Erdoğan, ?Biz sigara içilmesin diye Meclis'te kanun çıkarıyoruz. Başbakanlık'ın merkezinde ulu orta sigara içiliyor. Odalara, sigara kokusundan girilmiyor? dedi.

Erdoğan'ın sürpriz teftişi, geçen Pazartesi günü yaşandı. Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak için saat 11.00 civarında Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Ancak her zamankinin aksine şeref kapısından ya da ön tarafta bulunan A ve B kapılarından değil, arka tarafta bulunan ve vatandaşların giriş çıkış yaptığı C Kapısı'ndan giriş yaptı.

TİRYAKİ ODASI TALİMATI

Erdoğan'ı karşılarında gören polisler ve görevliler, çok şaşırdı. Başbakan, personele selam verdikten sonra, kapı girişlerine kurulan Halkla İlişkiler Bölümü'nü ziyaret etti. Personelle sohbet edip, uygulamadan duyduğu ?memnuniyeti' dile getiren Erdoğan, daha sonra Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak için ayrıldı.

Erdoğan, toplantıya gitmek için koridorlarda yürürken, bazı odalardan duman yükseldiğini ve koku geldiğini gördü. Başbakan, hemen bu odalara yönelerek, sigara içildiğini gördü. Erdoğan'ı karşısında gören çalışanlar, hem şaşırdı, hem de sigara içtikleri için mahcup oldu. Erdoğan, sigara içenleri uyararak, ?Biz, sigara içilmesin diye Meclis'te kanun çıkarıyoruz. Ama Başbakanlık'ta, odalarda sigara içiliyor. İçilmemesi lazım? dedi. Erdoğan, yanında bulunan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e dönerek, ?Sigara içilmesi için Başbakanlık'ta özel odalar hazırlayın? talimatı verdi.

Başbakan Erdoğan, sigaraya karşı olan katı tutumuyla tanınıyor. Erdoğan'ın hışmına uğrayan milletvekilleri arasında, Egemen Bağış, Ömer Çelik, Zeyd Aslan, Gülseren Topuz ile eski AK Partili şimdiki Anavatan'lı Reyhan Balandı yer alıyor. Zeyd Aslan ile Topuz, uyarılar üzerine sigarayı azalttılar. Egemen Bağış da uyarı üzerine sigarayı bırakırken, Ömer Çelik, Erdoğan'ın yanında sigara içmeyi kesti. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın hassasiyetini de dikkate alarak sigarayı bırakmıştı. Kabinenin en çok sigara içen Bakanı olan Beşir Atalay ise Erdoğan'ın birkaç kez rica etmesine rağmen, bir türlü sigarayı bırakamıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da arada sırada puro içiyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber