Maliye Tıp Fakültelerine musluğu açtı

Haber Giriş : 03 Mart 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radikal'deki 'Tıp fakülteleri zorda' başlıklı haberin ardından üniversite hastanelerinin alacakları ödenmeye başlandı. Dün, 9 milyon YTL ödendi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun tüm dekanlar adına yaptığı "Dayanacak gücümüz kalmadı, devletten alacağımızı alamıyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz, kapanma noktasına geldik" çağrısı ses getirdi.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman, tıp fakültelerinin alacaklarıyla ilgili sorunların giderilmesi amacıyla 23 Şubat'ta genelge yayımladıklarını açıklarken, bu kapsamda yeşil kartlılara verilen hizmet karşılığı ödenekler, başta Ankara Üniversitesi olmak üzere, tıp fakültelerine ödenmeye başlandı. Dün itibarıyla üniversite hastanelerine 9 milyon YTL ödeme yapıldı.

Ödemeye engel yok da...
Genelgede SSK, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarından 31 Aralık 2005 tarihine kadar alınan tedavi hizmetlerinden bedeli ödenmemiş olanların tamamının 1 Ocak 2006 itibarıyla silindiği belirtiliyor. Ancak tıp fakültelerinin bu kapsam içinde olmadığı hatırlatılıyor.

Genelgede "Alacakları terkin işlemine tabi tutulacak birimler arasında üniversite hastaneleri yer almadığından, üniversite hastanelerince yeşil kart sahibi hastalara verilen sağlık hizmetlerinin bedellerinin ödenmesinde bir engel bulunmamaktadır" denildi. Bu nedenle ilgili birimlerin bu genelge konusunda ivedi olarak bilgilendirilmesi istendi ve herhangi bir gecikmeye meydan verilmeksizin ocak ve şubat ayı harcamaları konusunda ödeme bütçesi çıkarılması isteniyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber