Atatürk'ün adının geçmediği ders kitabı TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Zambak Yayınları'na ait Türkçe-1 ders kitabının, Atatürk'ün adının hiç geçmemesine rağmen Bakanlık tarafından kabul edilmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, söz konusu okullarda okutulan ders kitaplarının, Ders Kitapları Yönetmeliği ve ilgili dersin programına uygunluğunun zorunlu olduğunu vurguladı.

Yaptığı incelemede, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilip satın alınan ders kitaplarının, yönetmelik ve programa göre hazırlanmadığını tespit ettiğini kaydeden Şimşek, şu soruları yöneltti:

"Talim ve Terbiye Kurulu'nda kitap inceleme komisyonlarında üyelerin görevlendirilmeleri, hangi kriterler çerçevesinde belirlenmektedir?

2 yıl dahi öğretmenlik yapmamış, hiçbir hizmet içi eğitim almamış, kitap inceleme ile ilgili hiçbir eğitim faaliyetine katılmamış kişilere, uzmanlık gerektiren kitap inceleme komisyonlarında görev verilmesini doğru buluyor musunuz? Ömer Faruk Ergezen'e ait olduğu bilinen Harf Yayınevi, geçen yıl ve bu öğretim yılında hangi kitaplar için başvuru yapmıştır? Ergezen'in, Bitlis Milletvekili, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile yakınlık derecesi nedir? Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Zambak Yayınları'na ait Türkçe-1 ders kitabının, Atatürkçülük konularına yer verilmemesi, hatta Atatürk adının hiç geçmemesine rağmen Bakanlık tarafından kabul edilmesinin gerekçesi nedir? Fen Bilgisi kitabının ses kirliğinin tanımının yapıldığı sayfasında, klasik müzik orkestrası resminin ses kirliliğine örnek olarak gösterildiği doğru mudur?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber