Türk kültürünü tanımak için İsveç'ten geldiler

İsveç’ten gelen bir grup, Türk kültürünü tanımak folklor öğrenmek için Datça Belediye Kültür Merkezi’nde çalışmalara başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk kültürünü tanımak için İsveç'ten geldiler

İsveç'ten gelen bir grup, Türk kültürünü tanımak folklor öğrenmek için Datça Belediye Kültür Merkezi'nde çalışmalara başladı.

İsveç'te oturan Aydın Çelebi'nin girişimleri sonucu Türkiye'ye gelen İsveçli bir grup, Datça Belediye Kültür Merkezi'nde folklor derslerine katıldı.

Folklor eğitmeni Aydın Çelebi, yaptığı açıklamada; "İsveç'ten bir grubun halk oyunlarını öğrenmek için Datça'ya geleceklerini duyunca, gönüllü olarak bu projenin içinde oldum. Türk kültürünün dünya ülkelerine tanıtılması açısından, halk oyunlarının çok büyük bir önemi var. Böyle bir aktivitenin içinde yer almak beni de mutlu ediyor. Başta Ege ve yöresi halk oyunları olmak üzere, zeybek, halay ve horon gibi oyunları öğreniyorlar. Oyunlarımızı çok çabuk kavradılar. Halk oyunları konusunda gerçekten de çok yetenekli olduklarını gösterdiler. Üç gün gibi kısa bir sürede, Harmandalı ve düğün halayı gibi oyunları oynamaya başladılar. Bu gelişme doğrusu beni de şaşırttı. Eğitimler bir hafta sürecek" diye konuştu.

İsveç'ten gelen konuklar kurs sonunda Türk kültürü olan folklor kursunda öğrendiklerini kendi ülkelerinde başkalarına öğretmeye çalışacaklarını ve ilk fırsatta tekrar gelerek yeni oyunlarını öğreneceklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber