Usulsüz personel alımından dolayı eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özgün ÖKMEN hakkında soruşturma başlatıldı

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık eski Müsteşarı Füsun Koroğlu hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın personel alımlarıyla ilgili olduğu öğrenildi. Koroğlu ile birlikte eski Müsteşar Yardımcısı Ökmen hakkında da soruşturma başlatıldı


Başbakanlık eski Müsteşarı Füsun Koroğlu hakkında soruşturma açıldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturmanın personel alımlarıyla ilgili olduğu öğrenildi. Koroğlu ile birlikte aynı dosyadan Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen hakkında da soruşturma açıldı.

Personel alımlarıyla ilgili açılan soruşturmada bardağı taşıran damlanın 3 Kasım seçimlerinden sonra yapılan atamalar olduğu belirtiliyor. 3 Kasım seçimlerinden sonra Anasol-M Hükümeti Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrolarını kullanarak çok sayıda personel alımı yaptı.

Bir günde memur oldular
İstisnai kadro olan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrolarına atanarak bir gün çalıştırıldıktan sonra maaşı yüksek kurumlara memur olarak atama yapan Anasol-M Hükümeti'nin bu uygulaması teftişlik oldu. Atama yapılan kurumlar arasında Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu gibi, Kamu İhale Kurumu gibi özlük hakları diğer kurumlara göre çok daha iyi olan kurumlar da var.

2000 kişiyi memur yapmış
Fatura eski Müsteşar Füsun Koroğlu ve eski Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen'e çıkacak. Hükümetin bu uygulamasından dolayı hem Koroğlu, hem de Ökmen hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu soruşturma yürütüyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Koroğlu ve Ökmen hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlamak üzere olduğu öğrenildi.

Anasol-M Hükümeti döneminde personelden sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Özgün Ökmen'in istisnai kadro olan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosundan 2000 civarında kişiyi memur yaptığı ileri sürülüyor
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber