Bakan Çelik: Rektör atayacağız, parti üyesi değil

Haber Giriş : 05 Mart 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile YÖK arasında tartışma yaratması beklenen ve 15 ilde kurulacak yeni üniversiteye yapılacak rektör atamalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik gazetecilerin, ?'Kurulacak 15 yeni üniversiteye atanacak rektörler AK Partili olacak şeklinde eleştiriler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine ?'Ben, buna gülüyorum. Bizim teklif edeceğimiz bütün profesörler, 2547 sayılı kanuna göre unvanlarını, derecelerini almış insanlardır ve profesörlük unvanına sahip insanlar olacaklardır. Biz parti teşkilatına üye kaydetmiyoruz. Ne benim, ne Başbakan'ın böyle bir yaklaşım içinde olmasını kimse beklemesin? dedi

ÖĞRENCİLER REHİN KALMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?'Önceki yıllarda, yurtdışında lisansüstü öğretim gören birçok öğrenciyi mağdur edecek şekilde bir geri çağırma sürecinin devreye sokulmuş olduğunu'' belirterek, bununla ilgili kanunun değiştirileceğini bildirdi. Yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin borcundan dolayı Türkiye'ye dönemedikleri yönünde haberler bulunduğunun belirtilmesi üzerine Çelik, şunları söyledi:''Borçları faize girdiği için katlanmış. Diyelim ki 70- 80 bin dolar ödediğiniz bir öğrenci, 1 milyon dolar borçlanmış.? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber