Meclis'in bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis bu hafta ekonomiyle ilgili düzenlemeler için mesai yapacak. Memurlara ek ödeme ile vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini içeren tasarı ve teklifler, Meclis'in önemli gündem maddelerini oluşturacak.

Denetim konularını görüşmeyecek olan Genel Kurul, bu hafta 15.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul'da, 7 Mart Salı günü, Sağlık Bakanlığı'nın 2005 yılı alacaklarının geri ödenmesi ile sağlık personeline verilecek döner sermaye paylarına ilişkin yasa teklifinin görüşülmesine devam edilecek.

Çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan kurumlarda çalışan memurların maaşına 2006 Ocak'tan itibaren 40 YTL, Temmuz'dan itibaren 40 YTL daha ek ödeme yapılmasına olanak tanıyan tasarının, 8 Mart Çarşamba günü görüşülmesi bekleniyor. Tasarıyla, polis ve din görevlilerine aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak.

Genel Kurul, 9 Mart Perşembe günü, gelir vergisi oranlarında indirim öngören ve yatırım indirimi uygulamasını kaldıran yasa teklifini görüşecek.
Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarını sürdürecek.

Töre ve namus cinayetleri ile kadın ve çocuklara yönelik şiddetin nedenlerini araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporun da bu hafta içinde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber