Hava sıcaklığı düşüyor

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı düşüyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Sakarya, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) zamanla çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yerel olarak şiddetli (76-100 kg/metrekare), öğleden sonra Adana, Hatay'ın kıyı ilçeleri, İskenderun Körfezi, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı, yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli(30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) zamanla çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yerel olarak şiddetli (76-100 kg/metrekare), öğleden sonra Adana, Hatay'ın kıyı ilçeleri, İskenderun Körfezi, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber