MEB: Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapın

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne geçen hafta atanan Atıf Ala’nın ilk projesi, “kızlara yönetimde pozitif ayrımcılık” tanınması olacak. Kız öğrencilerin sınıf başkanı, okul temsilcisi ve öğrenci kurullarında sayılarının az olması üzerine, “kızlara da söz hakkı tanınmasının sağlanması” istendi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB: Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapın

SULTAN UÇAR

Kadınların gerek siyasette gerekse istihdamda daha fazla yer almasıyla ilgili tartışmalar sürerken,Milli Eğitim Bakanlığı Temel EğitimGenel Müdürlüğü'ne geçen hafta atanan Atıf Ala, kız öğrencilerin de yönetimde söz sahibi olabilmesi için ilk adımı attı. Okullarda yapılan öğrenci kurulu, okul temsilcisi ve sınıf başkanı gibi seçimlerde erkek öğrencilere oranla kız öğrencilerin daha az rol aldıklarını saptadıklarını kaydeden GenelMüdür Ala, “Yetki ve karar alma süreçlerine hazırlamak üzere kız çocuklarının bu tür görevlerde yer alması için teşvik edilmesi amacıyla gereğinin yapılması” diyerek, kız çocukları için pozitif ayrımcılık istedi. GenelMüdür Ala'nın imzasıyla tümokullara gönderilen resmi yazıda, okullardaki kızların da yönetimde söz sahibi olması için hızla çalışma yapılması talimatı verildi. Ala, yönetmeliğin 97. ve 137. maddelerine göre; öğrenci kurulu-okul temsilcisi ve sınıf başkanlığı görevlerinin okullarda seçimle gerçekleştirildiğini ancak buna rağmen kız çocuklarının erkek öğrencilere oranla yönetimde çok daha az rol aldıklarını anlattı. Ala'nın bu girişimi kız çocukları ve kadın öğretmenler tarafından takdir gördü. Bu yönde çalışma başlatıldı.

KADINLAR ÖĞRETMENLİĞİ SEVİYOR

Bu aradaMEB verilerine göre okullarda görev yapan kadın öğretmenlerin sayısı erkeklerden daha fazla. 75 bin 324 okulda 944 bin öğretmen görev yapıyor. Kadın öğretmenlerin sayısı erkeklerden 33 bin 311 kişi daha fazla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber