Altın ve gümüşe cuma darbesi

Altında Amerikan Merkez Bankası kararıyla başlayan hızlı yükseliş haftanın son işlem gününde durdu. Altın yüzde 2,92 değer kaybederken gümüşte kayıp yüzde 5'i geçti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 11:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın ve gümüşe cuma darbesi

Uluslararası piyasalarda Çarşamba günü Amerikan Merkez Bankası (Fed) kararıyla coşan altının yükselişi dün son buldu. Fed kararının ardından yüzde 4.7 yükselerek ons başına 1369 dolara kadar fırlayan altın dün akşam bölgesel Fed başkanlarından gelen açıklamalarla 36 dolar birden düşerek 1332 dolara geriledi. Altında günlük kayıp yüzde 2,92'yi buldu.

Altınla birlikte son haftalarda yükseliş yaşayan gümüşün düşüşü daha sert oldu. Fed kararının ardından gelen ralli ile 23.08 dolara kadar çıkan gümüş yüzde 5'in üzerinde gerileyerek 21.74 dolara geriledi.

İKİ AÇIKLAMA ALTINI DÜŞÜRDÜ

Altın ve gümüşte büyük düşüşe Kansas City ve St.Louis Fed başkanlarının açıklamaları büyük faktör oldu. Kansas City Fed Başkanı Eshter George yaptığı açıklamada Fed'in tahvil alım programına aynen devam kararının kredibilitesi hakkında endişeleri yükselttiğini açıkladı.

St Louis Fed Başkanı James Bullard ise Eylül ayına göre işgücü piyasasında iyileşmenin olduğu Ekim ayında tahvil alımında azaltım olabileceğini belirtti.

Bu iki açıklama piyasalarda Fed'in yarattığı bayram havasını biraz dağıtırken en çok etkilenen de altın ve gümüş oldu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber