Bakan Başesgioğlu, yeni asgari ücretin belirlenmesinde oluşacak maliyetin paylaşılması kapsamda SSK primlerinde bir indirim yapılabileceğini söyledi.

Haber Giriş : 29 Aralık 2003 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Başesgioğlu, yeni asgari ücretin belirlenmesinde oluşacak maliyetin paylaşılması kapsamda SSK primlerinde bir indirim yapılabileceğini söyledi.

Başesgioğlu, ATV'de katıldığı Ankara'da Sabah programında; Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarının önceki yıllardan farklı olarak yürüdüğünü belirtti. Başesgioğlu, Komisyonun büyük bir aksilik olmaması durumunda Salı günü yapacağı toplantıda yeni asgari ücreti belirleyeceğini söyledi. Komisyonun sadece net asgari ücreti belirlemenin dışında, bunun maliyetinin paylaşılması ve makro ekonomik dengelerin gözetilmesi konusunda da çalıştığını anlatan Başesgioğlu, maliyetin paylaşılması konusunda gelir vergisinde bir indirim yapılamayacağını, bunun işveren açısından da fazla birşey ifade etmediğini kaydetti. Başesgioğlu, 'İşsizlik sigortası, işveren primleri açısından da (faiz dışı fazlayla ilgili olduğu için) biraz kırmızı çizgiler olan bir yer' dedi. Bu durumda SSK primlerinde indirim yapılmasının gündeme geldiğini vurgulayan Başesgioğlu, burada yapılacak indirim konusunda da Kurumun gelir kaybının ve Hazine'ye maliyetinin araştırıldığını söyledi. Başesgioğlu, 'Onun dışında da başka maliyet unsuru açısından üzerinde herhangi bir inirim yapılacak kalem gözükmüyor. Üzerine odaklandığımız SSK primleridir' dedi.

FARKLI YÖNTEMLER

Başesgioğlu, asgari ücretin bölgesel olarak farlı belirlenmesi konusunu çok tartıştıklarını, ancak komisyonun ülkede tek bir asgari ücret belirleme konusunda karar aldığını kaydetti. Başesgioğlu, gelecek yıllarda belki sektörlere ve bölgelere göre farklılık gösteren asgari ücret belirleme çalışmalarının yapılabileceğini söyledi.

EMEKLİ AYLIKLARI

Başesgioğlu, Bağ-Kur ve SSK emeklilerin maaşlarında bir iyileştirme yapmayı düşündüklerini belirtirken, bunun miktarı ve yönteminin ne olacağı konusunda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi. Başesgioğlu, bu çalışmalar sonucunda yapılacak artış miktarının ve bunun maliyetinin belli olacağını söyledi. Başesgioğlu, asgari ücrette de emeklilere yapılacak ödemede de bir artış öngördüklerini, ancak bir kısır döngüye de düşmek istemediklerini söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber