SPK personeline konuşma yasağı

Haber Giriş : 06 Mart 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sermaye Piyasası Kulu'nda, kurul üyelerinin Başkan Doğan Cansızlar'ın yurtdışı gezilerini veto etmesi ile başlayan gerginlik her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Son olarak, SPK Başkanı Cansızlar, yayınladığı bir genelge ile SPK personelinin kurul üyeleri ile konuşmasına yasak getirdi. Cansızlar, kurul üyeleri ile personel arasındaki iletişimin sağlanması için özel bir büro da oluşturdu. Cansızlar'ın genelgesine aykırı hareket ederek kurul üyeleri ile doğrudan iletişim kuran personel, disiplin soruşturması kapsamında cezalandırılacak.

ŞAŞKINLIK YARATTI

SPK personeli arasında şaşkınlık yaratan genelgede, kurumun çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliğin 15'inci maddesi hatırlatılarak, kurul üyelerinin personele doğrudan, ?emir ve talimat veremeyeceği?, personelin de kurul üyeleri ile ?doğrudan iletişim kuramayacağı? vurgulandı.

SPK Başkanı Cansızlar tarafından geçen hafta içinde yayınlanan genelge ile hem kurul üyelerine hem de personele konuşma yasağı getirilmiş oldu. Genelge ile kurul üyeleri'nin, personele doğrudan talimat vermesi de yasaklandı. Genelgeye göre, kurul üyeleri, personel ile ilgili iletişimlerini özel büro aracılığı ile sağlayacaklar. Doğrudan, iletişime geçmeyecekler. Personel de, kurul üyeleriyle iletişimi, Başkan veya özel büro aracılığı ile yürütecek. Genelgeye uymayan personel ise disiplin yönünden cezalandırılacak.

YETKİ TARTIŞMASI TIRMANIYOR

Öte yandan, SPK Başkanı Cansızlar ile Kurul Üyeleri arasında yaşanan ?yetki? tartışması, devlet yazışmalarına da yansıdı. Başkan Cansızlar, kurum içindeki rahatsızlığı dile getiren tam 21 ayrı yazı hazırladı ve bu yazıları ilgili kişilere gönderdi. Yazıların gönderildiği kişilerin başında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı da yer alıyor. Cansızlar'ın, 14 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği yazıda, kurumun bir kaosa sürüklendiğini belirterek, kurum içindeki tartışmanın Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından incelenmesini istemişti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber