Sağlık personeline kuş gribi ikramiyesi

Haber Giriş : 06 Mart 2006 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuş gribine karşı büyük savaş veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde 10 personel, Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür ve birer maaş ikramiye ile ödüllendirildi.

VAN'da 'kuş gribi' hastalığıyla en ön safta mücadele eden Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi personeli, Sağlık Bakanlığı tarafından birer maaş ikramiye ile ödüllendirildi. Başta Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin olmak üzere Prof.Dr. Ahmet Faik Öner ile hemşire ve doktorlardan oluşan 10 personel, gösterdikleri başarılı çalışma sonucu teşekkür yazısı ve birer maaş ikramiye aldı.

EN BÜYÜK ÖDÜL İYİLEŞMELERİ

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, kuş gribi tedavi merkezi haline gelen hastanede personelin olağanüstü bir gayret gösterdiğini ve karşılığında Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildiğini açıkladı. Prof. Dr. Aşkın, "Sayın Bakan'a teşekkür ediyoruz. Bir salgın oldu ve salgının boyutları bilinmediği için bu personel 24 saat nöbet tuttu. Başhekim neredeyse hastaneden hiç ayrılmadı. Personelimiz gecesini gündüzüne katıp hastaların iyileşmesi için olağanüstü bir gayret sarfetti. İyileşip, ailesiyle mutlu yaşam süren hastalarımız oldu. Bu da bizim için en büyük ödül oldu." dedi. Hastanede kuş gribinden 4 kişi ölmüş, çok sayıda hasta yapılan tedaviyle yaşama dönmüştü.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber