Yola karşı bina çıkmalarına vatandaşlardan tepki

Bilecik’te yapılan yeni binaların yola bakan bölümlerine yapılan çıkmalar vatandaşların tepkisine sebep olurken, belediye yetkilileri buna izin vermediklerini belirttiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yola karşı bina çıkmalarına vatandaşlardan tepki

Bilecik'te yapılan yeni binaların yola bakan bölümlerine yapılan çıkmalar vatandaşların tepkisine sebep olurken, belediye yetkilileri buna izin vermediklerini belirttiler.

Gazipaşa mahallesi Hamam sokakta yeni apart ve konut şeklinde yapılan binalara verilen çıkmalar yolun daralmasına neden oldu. Binaların çıkmaları görüntü kirliliği oluşturduğu gibi tedirginliğe de sebep olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Yoldan bir buçuk metre alınarak bina sahiplerine çıkma hakkı verildi. Bu binalar yeni binalar. Yolu daralttıkları için bu dar sokakta karşı taraftaki bina sahipleri de çıkma alırsa durum nasıl olacak. Buradan büyük tonajlı itfaiye aracı, eşya taşıyan kamyon gibi benzeri araçlar sokaktan geçemez duruma gelecek. Sokağımızın görüntüsü bozuldu. Yetkili yerlere başvuru yaptık, ama hiçbir netice alamadık. Belediye yetkilileri binalara çıkma vermemesi gerekirdi. Zaten eski binalarda çıkma yoktu” şeklinde konuştular.

Belediye yetkilileri ise, binalara çıkma izni vermediklerini belirttiler. Yetkililer “Şu an çıkma vermiyoruz. Eski yapılaşmada vardı. Bitişik nizamlarda kendi parsel dışındaki taşımalara izin vermiyoruz. Daha önce izin verilen, ruhsatlandırılan binalarda vardı. O da 20-30 yıl gibi çok önceki yıllarda vardı. 2012 yılından beri hiç çıkma bina ruhsatı verilmedi. Ondan önce mevcut yapılaşmaya göre değerlendirme yapıldı. Mevcut değerlendirmeye göre çıkma varsa ona uygun 1 metreye yakın çıkma oldu” dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber