Şehit polisin çeyiz eşyalarıyla Kur'an kursu yapıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan Biçer ailesi, düğününe iki ay kala Elazığ'da şehit olan oğulları Taha Yasin'in çeyiz eşyalarını ve otomobilini satarak, Kur'an kursu yaptırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polisin çeyiz eşyalarıyla Kur'an kursu yapıldı

-
- Çocuklarının isminin yaşatılması için 170 bin liraya yaptırılan 60 kişilik kurs, düzenlenen törenle hizmete açıldı

AĞRI (AA) - Patnos ilçesinde yaşayan Biçer ailesi, düğününe iki ay kala Elazığ'da şehit olan oğulları Taha Yasin'in çeyiz eşyalarını ve otomobilini satarak, Kur'an kursu yaptırdı.

Kent merkezinde yaşayan şehidin annesi Kevser ve babası Kazım Biçer, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde geçen yıl 24 yaşındayken düğün hazırlıklarını yaptığı sırada  şehit olan oğlunun çeyiz eşyalarını ve otomobilini satarak, Atatürk Mahallesi'ne 60 kişilik Kur'an kursu açılması için çalışmalara başladı.

Kısa sürede çalışmaları tamamlanan Şehit Polis Taha Yasin Biçer Kız Kur'an Kursu'nun açılış törenine, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, İlçe Müftüsü Abdulvehap Şakrak, şehit polisin Elazığ'daki çalışma arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polisin annesi Kevser Biçer, burada yaptığı konuşmada, oğlunun 2012 yılında Sivrice ilçesinde yol uygulaması yaparken geçirdiği trafik kazasında şehit olduğunu belirterek, oğlunun ölmeden iki ay sonra düğününün olacağını söyledi.

Oğlunun anısını yaşatmak için düğün eşyalarını satarak, Kur'an kursu yaptırmaya karar verdiklerini ifade eden Biçer, şunları kaydetti:

"Oğlum şehit olduğu zaman nişanlıydı. Düğününe iki ay kalmıştı. Bütün hazırlıkları tamamlamıştık. Oğlum şehit olduktan sonra, daha önce almış olduğu nişan eşyaları gözümde dağ gibi büyüdü. Onları görmek beni üzüyordu. Her gördüğümde oturup ağlıyordum. Nişan eşyalarını bir hayır kurumuna vermeyi kararlaştırdık. Sonra müftümüze giderek, 'bu eşyaları nasıl yapalım da oğluma hayrı dokunsun' diye sordum. İlçe müftümüz de 'gelin bir Kur'an kursu yaptıralım' dedi. Müftü beyin söyledikleri çok hoşumuza gitti. Biz de tamam dedik."

Şehit oğlunun arabasını da sattıklarını vurgulayan Biçer, "Nişan için almış olduğumuz altınlarını sattık. Sonra beyaz eşyaları derken diğer tekstil malzemelerini de satarak, biriktirdiğimiz parayla onun adını verdiğimiz Kur'an kursunun yapımına başladık. Hiçbir yerden yardım almadık. Sattığımız bütün malzemeler 170 bin lira tuttu. Tamamı Taha'nın düğün masraflarıyla yapıldı. Kurs 60 kişilik.  Oğlumun adının yaşayacağı tek yer olan bu kursun bitmiş olması bizleri onurlandırdı" diye konuştu. 

Okunan duanın ardından, kurban kesimiyle kursun açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber