Iğdır'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Iğdır’da, ‘Gaziler Günü’ nün 92. yıl dönümü yapılan tören ile kutlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Iğdır'da, 'Gaziler Günü' nün 92. yıl dönümü yapılan tören ile kutlandı.

Zübeyde Hanım Bulvarındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Iğdır Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Kamber Güzelkaya törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 92. yılının kutlandığını söyledi. Güzelkaya, bağımsızlığımızın, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğimizin yılmaz savunuculuğunu yapan aziz şehitlerin ve gazilerin kahramanlık destanlarını nesilden nesile aktaracaklarını, hatıralarını her an, her zaman beyinlerinde ve kalplerinde yaşatacaklarını vurguladı.

Bu güzel vatanın, şanlı bayrağın, bağımsızlık ve özgürlüğünü, vatan uğruna canını veren şehitlere ve gazilere borçlu olunduğuna vurgu yapan Güzelkaya, "Bizler de sizlerden almış olduğumuz güç, azim ve irade ile atalarımızın emaneti olan ve sonsuza kadar özgürce yaşayacağız bu vatan toraklarında yeri geldiğinde canımızı seve, seve vermekten asla çekinmeyeceğiz” dedi.

Törene; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu, Belediye Başkan vekili Ayşegül Yaşa, Iğdır Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneği üyeleri, kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmanın ardından tören, günün şiirlerin okunması ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber