'İnternet kardeşliği' eğitimde güç birliği yaratıyor

Haber Giriş : 06 Mart 2006 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim gönüllüsü bir vatandaş, internette açtığı siteyle, ihtiyaç sahibi öğrencilerle hayırseverleri buluşturarak, kalemden silgiye ve giyime kadar eğitim-öğretime katkı sağlıyor.

Yazar, moda ve reklam fotoğrafçısı Cengiz Tünay, 2004'te "kardeşten kardeşe uzanan bir gönül bağı" oluşturmak amacıyla, "www.kardesinisec.com" adresli web sitesi kurdu.

Tünay, özellikle kız çocuklarının okutulması ve eğitim-öğretim ihtiyaçlarının karşılanması için arayışa başladığında, bunun için teknolojik olanakları değerlendirmeye karar verdiğini ve internette sayfa oluşturduğunu anlattı.

Tünay, ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kardeş bulunabilmesi için başvuruları titizlikle incelediklerini, site aracılığıyla insanlar arasında köprü vazifesi üstlenerek kalemden silgiye ve giyime kadar ihtiyaç sahibi öğrencilerle hayırseverleri buluşturduklarını kaydetti.

Bugüne kadar 39 bin çocuğun "kardeş" bulduğunu söyleyen Tünay, 3 bin civarında çocuğun ise kardeş beklediğini ifade etti. Hayırseverlerden para yardımı değil ihtiyaçların teminini istediklerini söyleyen Tünay, bu şekilde daha sağlıklı bir dayanışma olacağına inandıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber