Demokrasi paketinde, sözlü sınavın kaldırılması da olmalı

Başbakan Erdoğan, 30 Eylül'de Demokrasi paketini açıklayacak. Bu paket de, sözlü sınavın kaldırılması düzenlemesi de yer almalı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demokrasi paketinde, sözlü sınavın kaldırılması da olmalı

Ülkemizin gündeminde yer alan konuların başında “demokrasi paketi” yer alıyor. Öyle bir paket ki üzerinde aylardır çalışılıyor, bir yandan yeni anayasa çalışmaları, bir yandan yerel seçim hazırlıkları ve diğer yandan da demokrasi tarihimizde siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yeni sonuçlar doğuracak olan paketin açıklanması bekleniyor.

Paketle ilgili beklentilerimiz yüksek. Çözüm sürecine yönelik adımlar, ana dilde eğitim, yerleşim yerlerine eski isimlerinin iade edilmesi, seçim kanununda değişiklikler, daraltılmış bölge seçim sistemi, seçim barajının düşürülmesi, siyasi partilere hazine yardımının kolaylaştırılması, Cemevleri ve Alevi dedelerle ilgili düzenlemeler, kamuda kılık kıyafet düzenlemesi, yargı paketleri ve ceza kanununda değişiklik gibi birçok alanda demokratik anlamda yeni açılımlar içeren paketin 30 Eylül'de Başbakan tarafından bizzat açıklanması bekleniyor.

Demokrasi paketinde olması gereken ancak kamuoyunda hiç konuşulmayan konu ise Devlet memurluğuna atamalarda sözlü sınavların ve özel şartların kaldırılması. Sözlü sınavların atamalarda adaleti sağlayamadığını, torpilin ve adam kayırmanın önünü açtığını bütün Türkiye biliyor. Halkımızın devlete olan güveni, adalete olan inancı derinden sarsılıyor. Ülkemizin demokratikleşmesi, milli birlik ve beraberliğimizin tesis edilmesi için gelin demokrasi paketiyle sözlü sınavları kaldıralım! Mülakatları kaldıralım! İşe alımlarda, atamalarda, görevde yükselmelerde mülakat olmasın. Hak, hukuk, adalet, eşitlik, insan hakları kavramları Anayasamızda yazdığı gibi uygulansın. Müslüman bir ülkeyiz, gelin birbirimizin hakkını yemeyelim artık! Binlerce mağdur insanımız var. Anadolu'nun her yerinde torpili olmayan, atama bekleyen hayattan bezmiş, bunalımda olan binlerce gencimiz var.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Bakan Yardımcıları, Milletvekilleri, Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, Bürokratlar, Müsteşarlar, Valiler, Kaymakamlar!
Siyasi partiler, Hukukçular, Din adamları, Sivil toplum kuruluşları, Sendikalar, Dernekler !
Yazılı ve Görsel Medya, Sanatçılar, Yazarlar!
Temiz bir Türkiye için , Adalet için sözlü sınavla personel almayı durduralım. 2023'e bambaşka bir Türkiye'yle girelim.

Demokrasi paketinden atamalarda sözlü sınavların kaldırılması çıksın, demokrasi kazansın. Demokrasi paketiyle gelin vicdanlarda açılım yapalım, sözlü sınavları kaldıralım. Paket, TBMM'de görüşülürken 550 milletvekilinin tamamı ayakta alkışlasın, 76 milyonun tamamı ayakta alkışlasın. Paket çıktıktan sonra da demokrasi şölenleri yapılsın. Davullarla, zurnalarla, halaylarla kutlayalım.

Zeki KARA
Eğitimci-Yazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber