Yatağanlı enerji ve maden işçilerinden ülke genelinde eylem kararı

Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri tarafından 3 Eylül tarihinde başlatılan özelleştirmeye karşı başlatılan eylem planı değerlendirme toplantısı Maden-iş Sendikası Toplantı Salonu’nda sendika işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yatağanlı enerji ve maden işçilerinden ülke genelinde eylem kararı

Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri tarafından 3 Eylül tarihinde başlatılan özelleştirmeye karşı başlatılan eylem planı değerlendirme toplantısı Maden-iş Sendikası Toplantı Salonu'nda sendika işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda bundan sonraki eylem planı süreci alınırken sendikalar ülke genelinde eylemler yapma kararı aldı.

Yatağan, Milas, Marmaris, Bodrum ve Turgutreis beldelerinde imza standı açarak halkın da desteğini arkalarına alan maden ve enerji işçileri bir hafta öncede Yatağan termik Santrali önünde direniş çadırı kurarak eylemlerini sürdürmekte. Milas Sodra Dağına çıkarak eylemlilik süreçlerini devam ettireceklerini ve ülke genelinde bir dizi eylem hazırlığında olduklarını bildiren sendika yetkilileri Ekim ayı içerisinde bir gurup işçiyle birlikte Ankara'ya ürüyüş düzenleyeceklerini ve Meclis önünde basın açıklaması yaparak siyasi partilerin gurup başkan vekilleri ile görüşeceklerini açıkladılar. Ardından Anıtkabir'e gidip Atatürk'ün huzuruna çıkmayı planlayan enerji ve maden işçileri hükümetlerin özelleştirme politikalarını Atatürk'e şikayet edeceklerini belirterek, “Tüm eylemlerimiz kesinlikle hukuki ve yasal zeminler çerçevesinde sürdürülecektir. Biz yasadışı bir şey yapmıyoruz ve yapmayacağız. Bizler vatan malına sahip çıkıyoruz. Eğer bu konudaki ısrarları sürerse gereğini yapmaktan da geri durmayız” dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber