TTK, 'okul internet sitelerine reklama' onay vermedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2006 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulu (TTK), okul binalarının ardından 'okul internet sitelerine' reklam alınmasına karşı çıkarak onay vermedi. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı başvuru üzerine bu konuda görüş belirten TTK, reklamla ilgili 'uygun değildir' görüşü bildirdi.

Talim ve Terbiye Kurulu, okulların web sitelerine okula gelir sağlamak amacıyla ücretli reklam alınıp alınamayacağına ilişkin talep ve görüşlerle ilgili çalışmasını tamamladı. "Okullara ait bina, tesis ve bahçe duvarlarına veya okullarımızın uygun görülecek yerlerine reklam almak mevzuata aykırı değildir" genel görüşünü hatırlatılan TTK kararında daha sonra şöyle denildi:

"Ancak, alınacak reklamların pedagojik yönden sakıncalar doğurabileceği göz önünde bulundurularak uygun görülmemektedir. Bundan dolayı MEB'e bağlı okul ve kurumlarda reklam panoları oluşturulmaması, okul duvarlarına reklam alınmaması gerekmektedir. İnternet sitelerinde de reklam alınması pedagojik açıdan sakıncalar doğurabilecektir."

Bütçe imkanlarının sınırlı olması nedeniyle maddi kaynak arayışına giren MEB, önce karnelere reklam alınmasını, ardından da okul binalarına ve duvarlarına reklam konusunu gündeme getirmişti. Yapılan incelemeler sonucunda reklamın eğitim ve öğretim kurumlarına pedagojik açıdan sakıncaları irdelenerek bu projeye son verilmişti. Okul internet sitelerine reklam alınması konusu da aynı gerekçelerle TTK tarafından reddedilince eğitimde 'reklam' konusu sonlanmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber