Muş'ta öğrencilerin barınma sorunu

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, kente gelen üniversite öğrencilerin barınma sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta öğrencilerin barınma sorunu

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, barınma sorunundan dolayı bir öğrencinin dahi kentten gitmesinin kendilerini vebal altında bırakacağını belirtti.

Yurt yapılası için iş adamlarıyla yaptığı görüşmelerin meyve vermeye başladığını bildiren Işık, arsa tahsis edilmesi halinde kampus alanına yakın yerde iki adet yurt yapılacağını ifade etti.

Sorunun çözümü için 2 özel firmayla görüştüğünü ifade eden Işık, arsa verilmesi halinde bu firmaların Muş'a yurt yapacağını kaydetti.

Yapılacak yurtlarda maddi durumu düşük öğrencilerin ücretsiz olarak barınacağını belirten Işık, yurtların yapılması halinde barınma sorununun büyük ölçüde çözüleceğini bildirdi.

Mevcut yurtların ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Işık, şunları dile getirdi:

"Bir öğrenci bile barınma yeri bulamadığı için ilimizden gitse vebal altında kalırız. Buradan bir öğrencinin dahi gitmemesi gerekir. Böyle bir lüksümüz yok. İlimizin çapı ortada. Bu çocuklara barınacak yer temin etmek zorundayız. Sadece Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden yurt beklememeliyiz. Yeni arsalar, yeni işadamları bulup burada yurt yaptıracağız." -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber