Sarıgöllü ev hanımlarının gözdesi balkabağı

Sarıgöllü ev hanımlarının yeni tutkusu balkabağı gözlemesi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarıgöllü ev hanımlarının gözdesi balkabağı

Sarıgöllü ev hanımlarının yeni tutkusu balkabağı gözlemesi. Sarıgöllü bayanlar, bir araya gelerek imece yöntemiyle bal kabağı gözlemesi yaparak misafirlerini ikram ediyor.

Sarıgöllü Emine Kaya, misafir gelişlerinde bayanların günlerinde özellikle yapılan bal kabağı gözlemesinin oldukça lezzetli ve diğer gözlemelerden daha hafif olduğunu belirterek, "Misafir geleceğinde ve günlerimiz olduğunda, komşularımızla bir araya gelerek bal kabağı gözlemesi hazırlarız. Yapılan gözlemeleri de eşit miktarda aramızda pay ederiz." dedi.

Emine Kaya, bal kabağı gözlemesi yapılmasını da şöyle tarif etti: "Bal kabağını dilimlere ayırdıktan sonra, rendeleriz. İçerisine soğan, pul biber, maydanoz, zeytinyağı ilave ederek karıştırdıktan sonra, yufka şeklinde açtığımız hamurun içerisine malzemelerimiz yayarak döşedikten sonra, yufka hamurunu kapatarak, saç üzerine bırakılarak pişirdikten sonra, tereyağı ile yağladıktan sonra dilim, dilim kesilerek sıcak veya soğuk olarak çayla, meşrubatla, ayran ile birlikte servis yapılır." dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber