İstanbul'daki dereler ıslah ediliyor

İstanbul'da özellikle yağışlı mevsimde taşkın riski taşıyan, can ve mal kaybı tehdidi oluşturan dereler ıslah ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'daki dereler ıslah ediliyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu yerleşim alanında kalan dere kesitlerinin ıslahıyla inşa edilen atıksu hatları sayesinde derelerin göl ve denizlere atıksu taşıması da önleniyor.

43 derede ıslah seferberliği

Dere ıslah yetkisinin İSKİ'ye verilmesiyle İstanbul'da tüm derelerde ıslah projeleri hazırlandı. Sayıları 43'ü bulan derelerin birçoğunda ıslah projelerine başlandı. 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen ıslah çalışmalarıyla yaklaşık 139 kilometre dere ıslahı yapılacak. Kısa süre önce başlayan ıslah çalışmalarında 17,5 kilometreye ulaşıldı.

Bu kapsamda, Ayazağa, Bahçeköy, Kurbalı, Kamiloba ve Şerifali derelerinde ıslah çalışmaları sona ererken, toplam 1579 metrenin ıslahı verilen tarihlerden bir yıl öncesinden bitirildi. Kirazlı ve Gürpınar derelerinde ise çalışmalarda son safhaya gelindi. 2 bin 911 metrelik ıslah çalışmalarının son 600 metresinde çalışmalar devam ediyor.

Alibeyköy, Kağıthane, Ayvalı, Ayamama, Değirmendere, Turandere, Güvercindere ve Büyükçekmece derelerindeki çalışmalarda da işlerin yaklaşık yüzde 60'ı sona erdi.

Islahı başlayan ve devam eden dereler şöyle:

Alibeyköy, Kağıthane, Ayazağa, Bahçeköy, Kırazlı, Şirin, Bolluca, Ayvalı, Ayamama, Gürpınar, Değirmendere, Turandere, Büyükçekmece, Kemerdere/Çırçır, Şerif Ali Deresi, Kurbağalıdere Kargadere, Palamut+Ayazma, Kemiklidere anakol.

Projesi ve ihalesi sonuçlanan, yakın zamanda ıslah çalışmasına başlanacak dereler ise Rumelikavağı tünel, Çayırbaşı tünel ve açık kesit, Ortakoy tünel, Beykoz tünel, İslambey tünel, Eşkinoz, Deykoz Deresi, Çiftehavuzlar, Kemerdere-İmes, Uzundere, Naldöken, Kemiklidere anakol, Kemiklidere 3. yankol, Kemiklidere 10. yankol, Kemiklidere 11. yankol, Kurbağalıdere anakol, Kemerdere-Ördekçi, Bekardere, Haramidere olarak sıralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber