Gönüllü evlatlar yalnızlığı yenecek

Yaşamlarını evlerinde tek başlarına sürdürmek zorunda kalan yaşlıların yalnızlıklarına karşı bir sosyal sorumluluk projesini başlatan Kuşadası Barış ve Kent Kültürü Derneği Başkanı ve CHP Kuşadası Belediyesi Başkan Aday Adayı Ömer Günel, “Gönüllü evlatlar, koyu yalnızlıkla baş edecek” dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gönüllü evlatlar yalnızlığı yenecek

Yaşamlarını evlerinde tek başlarına sürdürmek zorunda kalan yaşlıların yalnızlıklarına karşı bir sosyal sorumluluk projesini başlatan Kuşadası Barış ve Kent Kültürü Derneği Başkanı ve CHP Kuşadası Belediyesi Başkan Aday Adayı Ömer Günel, “Gönüllü evlatlar, koyu yalnızlıkla baş edecek” dedi.

Büyük bir hızla yaşlanan nüfusun sorunlarını ve bu sorunların olası çözüm yolları konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen proje Kuşadası İkiçeşmelik Mahallesinde start aldı. “Gönüllü Evlatlar Yalnızlığı Yenecek” ismiyle ve 400 gönüllüyle sürdürülen proje kapsamında Kuşadası İkiçeşmelik mahallesinde Ayşe Perihan Doğanalğ’i ziyaret eden belediye başkan aday adayı Günel Doğanalp’in elini öperek projeyi başlattı. Projenin başlangıç gününde Ömer Günel, Ayşe Perihan Sarıalp’in, Zekiye Kanbal, Zeynep Kopar’ın, Nalan Mumcu Dudu Yörükoğlu’nun, Zülal Çelik ise Fatma Aslan’ın gönüllü evlatları oldu.

Ninelerin, dedelerin torunları ile bir arada yaşadığı geleneksel, geniş aileler çok ama çok gerilerde kaldığını dile getiren Ömer Günel, “Modern yaşam hepimizi ‘çekirdek aile’ modeline mecbur bıraktı. Her birimiz küçük ve tenha evlerimizde koyu yalnızlıklarımızla baş başa ve baş döndürücü bir hızla yaşlanıyoruz” dedi.

Kuşadası’nda bugün 70 yaşını aşmış ve yaşamını evinde tek başına sürdürmek zorunda kalan 5 bine yakın “Kıdemli yurttaşın” yaşadığını ifade eden Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ömer Günel, “Bizler bugün İkiçeşmelik Mahallesinden 'Gönüllü evlatlar yalnızlığı yenecek' adını verdiğimiz kuşaklar arasında iletişim ve dayanışmayı tesis edecek, sivil ve gönüllü bir girişimi başlattık. ‘Gönüllü evlat’ etkinliğimizle evde yalnız başına yaşayan ‘kıdemli yurttaşlarımıza’ birer 'gönüllü evlat' bularak onların sıkıntılarını azaltacak, kuşakları birbiri ile buluşturacak bir sosyal destek ağını örmek için İkiçeşmelik Mahallesinden başlayarak yola çıktık. 5 bin kıdemli yurttaşımıza birer gönüllü evlat buluncaya kadar yürüyüşümüz sürecektir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber