İki vekil yumruk yumruğa kavga etti

Haber Giriş : 07 Mart 2006 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın "tek adaylı ve kavgasız" kongre talimatına karşın Kırıkkale milletvekilleri, merkez ilçe başkan adayı üzerinde uzlaşamayınca yumruk yumruğa birbirine girdi. AKP Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can ile Murat Yılmazer arasında uzun süredir yaşanan gerginlik, yumruklu kavgaya dönüştü. Can'ın Yılmazer'in evini telefonla arayarak tehdit ettiği öne sürüldü. Merkez ilçe kongresi belirsiz bir tarihe ertelendi.

AKP Genel Merkez koridorlarında iki milletvekilinin yumruk yumruğa kavgasına neden olan liste kapışması olayı şöyle yaşandı.

AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir ile birlikte hareket eden Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı AKP'li Veli Korkmaz'la birlikte hareket hareket eden Murat Yılmazer ile Kırıkkale Merkez İlçe başkan adayı üzerinde uzlaşamadı. Can ve Yılmazer, geçen hafta yandaşlarıyla birlikte uzlaşma amacıyla AKP teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yazıcı iki tarafı tek listede uzlaştırmak isterken toplantıda Kırıkkale Merkez ilçe delegelerinin İl Başkanı Mehmet Demir'in kardeşinin bürosunda yazıldığı iddiası ortaya atıldı. Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, bunun bir disiplin suçu olduğunu belirterek işlem yapacağını bildirdi ve toplantıyı bitirdi.

Toplantının ardından taraflar AKP Genel Merkez koridorlarında tartışmayı sürdürdü. Tartışma birden yumruklu kavgaya dönüştü. Bu sırada partide bulunan diğer Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem ve bazı milletvekilleriyle partililer tarafları güçlükle ayırdı.

TEHDİT İDDİASI

Öte yandan Ramazan Can'ın, Murat Yılmazer'in evini telefonla arayarak tehdit ettiği öne sürüldü. Yılmazer'in durumu genel başkan yardımcılarına ilettiği ve anlaşmazlığın giderilmesi için yardım istediği belirtildi.

KONGRE ERTELENDİ

Can ve Yılmazer'in yumruklu kavgaya varan anlaşmazlığı nedeniyle geçen hafta Cumartesi günü yapılması gereken AKP Kırıkkale Merkez İlçe Kongresi belirsiz bir tarihe ertelendi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın kavgayla ilgili olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a da bilgi verdiği ve konuyla ilgili olarak AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda(MYK) son kararın verileceği kaydedildi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber