Vicdan azabı ile 8 yıl sonra gelen itirafla ilgili dava başladı

Edirne'de 8 yıl önce kaybolan Ebru Koç'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Faruk Kosva ile öldürüldüğünü itiraf eden eski sevgilisi 28 yaşındaki Süleyman Akarçay, yargılanmaya başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vicdan azabı ile 8 yıl sonra gelen itirafla ilgili dava başladı

Edirne'de 8 yıl önce kaybolan Ebru Koç'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Faruk Kosva ile öldürüldüğünü itiraf eden eski sevgilisi 28 yaşındaki Süleyman Akarçay, yargılanmaya başlandı. Akarçay, eski sevgilisi Ebru Koç'u, Faruk Kosva'nın silahla öldürdükten sonra birlikte nehre attıklarını, 8 yıldır vicdan azabı çektiğini ve artık dayanamadığı için itiraf ettiğini söyledi.

Edirne'de 8 yıl önce kaybolan Ebru Koç'un öldürüldüğüne ilişkin açılan soruşturma kapsamında tutuklanan Faruk Kosva ile Süleyman Akarçay'ın yargılanmasına başlandı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya kasten öldürme suçundan ömür boyu, cinsel saldırı suçundan 15 yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar Faruk Kosva, Süleyman Akarçay ile kayıp Ebru Koç'un babası Remzi Koç katıldı.

Duruşmada ilk savunmasını yapan Süleyman Akarçay, kayıp olan Ebru Koç ile 2004 yılında tanışarak sevgili olduklarını söyledi. Faruk Kosva'nın ailesini ve kendisini öldürmekle tehdit ettiği için kimseye bir şey anlatamadığını ancak 8 yıldır süren vicdan azabına dayanamadığı için itiraf ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Ebru ile o gün Meriç Nehri kenarında buluştuk. Bir süre oturduktan sonra ters ilişkiye girdik. Bu sırada oralarda dolaşan bir bekçi bizi görüp yanına çağırdı. Bizi gördüğünü söyledi ve kimlik bilgilerimizi, telefonlarımızı aldı. Elinde silah olduğu için korkup dediklerini yaptık. Bir gün sonra beni arayarak 'Kız arkadaşını da al aynı yere gel' dedi. Ebru'yu alarak yanına gittim. Beni uzaklaştırıp Ebru'yu bir ağıcın arkasında götürdü. Sonra silah sesini duydum, koştum. Faruk'un elide silah vardı, Ebru karnını tutarak yerde yatıyordu. Faruk bana 'Kız kendisini vurdu, ben yapmadım' dedi ama silah elindeydi. Bunu kimseye söylememem için silahla tehdit etti. Cesedi yok etmek için de silah zoruyla yardım etmemi istedi. Üzerindeki kıyafetleri çıkardıktan sonra ayaklarına taş bağlayarak Meriç Nehri'ne attık. Korkumdan bir şey diyemedim. Olaydan sonra karşılaştığımızda beni tehdit etmeye devam etti. Bir gün 'Dayanamıyorum artık çok ağır geliyor. Bu yükü taşıyamıyorum' dedim. Birkaç kez buluştuk ailemi ve beni öldürmekle tehdit etti. Kimseye bir şey diyemedim. Ama artık çektiğim vicdan azabına dayanamadım ve itiraf ettim. Daha önce anlatmadığım için pişmanım."

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Ebru Koç'un sevgilisi Süleyman Akarçay'ın itirafları sonucu tutuklanan Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda bekçi, evli ve 2 çocuk babası Faruk Kosva isey, suçlamaları kabul etmedi. Akarçay ve Ebru Koç'u tanımadığını belirten Kosva mahkemeye verdiği yazılı savunmasında, "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Süleyman Akarçay'ı tanımıyorum. Kendisiyle herhangi bir yerde görüşmedim" dedi.

MAHKEME SERBEST BIRAKMADI

Savunmaların ardından Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanıkların serbest bırakılmaları halinde kaçacakları yönünde kanat oluştuğunu ifade ederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi. 2005 YILINDA KAYBOLDU

Edirne Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi 2'nci sınıf öğrencisi Ebru Koç, 11 Ocak 2005 tarihinde 'okula gidiyorum' diyerek üniformalı olarak evinden çıktı. Akşam saatlerinde evine dönmemesinden şüphelenen baba Remzi Koç, polis ekiplerine haber vererek kayıp başvurusunda bulundu. Kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç'tan 8 yıldır haber alınamıyor. Meriç Nehri'nde yapılan aramalarda da genç kızın cesedine ulaşılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber