Van Barosu: Hani yargı bağımsızdı!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2006 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Bölge Barosu Başkanı Ayhan Çabuk, "yargının bağımsızlığını her fırsatta dile getiren kimi kişi ve kurumların, bugün yargının bir unsuru olan iddia makamının işlemi karşısında takındığı tutum ve davranışlarının" hukukçular tarafından yadırgandığını söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili Van Cumhuriyet Savcılığı Vekilliği tarafından hazırlanan iddianamenin Van 3. Ağır Caza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından, Van Bölge Barosu Başkanı Avukat Ayhan Çabuk bir açıklama yaptı. Çabuk, Şemdinli olayları sonrasında başta devletin en üst düzey yöneticileri olmak üzere tüm kamuoyunun "Ucu nereye ve kime varırsa varsın, sonuna kadar bu olayın üzerine gidilerek aydınlatılması gerektiği" noktasında fikir birliği içinde olduklarını söyledi. Çabuk, iddianamenin düzenlenmesinden ve kamuoyuna yansımasından sonra, daha önce gösterilen ilgi ve duyarlılığın başta ana muhalefet partisi lideri olmak üzere kimi çevrelerin, adı geçen bazı kurum görevlilerinin korunması çabasına dönüştüğünü öne sürdü. Anayasa'da herkesin yasalar önünde eşit olup, hiç kimsenin bir imtiyaza sahip olmadığını ifade eden Ayhan Çabuk, şöyle konuştu:

"Dava açmayı gerektirecek yeterli şüphe bulunan herkes hakkında Cumhuriyet savcısı dava açabilir. Sonuçta açılan davayla ilgili son kararı verecek olan makam, bağımsız mahkemelerdir. Görevini yapan yargı makamlarını etkilemeye yönelik tutum ve davranışlar, yargı bağımsızlığını zedeleyecek, halkın yargıya ve devlete olan güvenini sarsacaktır. Tüm kişi ve kurumları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Ayhan Çabuk, Van Bölge Barosu olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve bir komisyon oluşturduklarını kaydetti. Çabuk, komisyonun davayı tüm duruşmalar itibariyle takip edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber