Sahte savcılar suçüstü yakalandı

Adıyaman’da iki farklı dolandırıcılık olayına karışan 4 şahıstan biri firar ederken, 3 şahıs ise suçüstü yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte savcılar suçüstü yakalandı

Adıyaman’da iki farklı dolandırıcılık olayına karışan 4 şahıstan biri firar ederken, 3 şahıs ise suçüstü yakalanarak adliyeye sevk edildi.

İlk olay Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.B. ile A.M.G., Ramazan A. ile Fidan G.’yi telefonla arayarak kendilerini savcı olarak tanıttı. Şahıslar, Ramazan A. ile Fidan G.’ye, kredi kartlarının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve örgüt üyelerinin yakalanabilmesi için kendilerinden yardım istediklerini söyledi. Kredi kartları içerisinde bulunan bütün paralarının çekilmesi gerektiğini ve parayı siyah bir poşet içerisinde kendilerine getirmeleri gerektiğini söyleyen şahıslara inanan Ramazan A. ile Fidan G., bankaya giderek hesaplarında bulunan 21 bin 378 TL’yi çekerek zanlıların istediği gibi siyah poşete koydu. Daha sonra durumdan şüphelenen Ramazan A. ile Fidan G., durumu polise bildirdi. Olaya el koyan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ramazan A. ile Fidan G.’nin yerine geçerek şahıslarla paranın nereye bırakılması gerektiğiyle ilgili iletişime geçti. Şahıslar ise, parayı Adıyaman- Şanlıurfa karayolunun 40. kilometresine getirmelerini, para poşetini yol kenarında bulunan yol şeridinin üstüne bırakıp geri dönmelerini istedi. Dolandırıcıların verdiği adrese giden polis ekipleri, yol şeridi içerisine kağıt parçası doldurulmuş bir poşet bırakarak uzaklaşırken, olay yeri yakınlarında birçok polis de beklemede kaldı. Parayı almaya gelen şahıslar, poşet içerisini açıp kağıt parçalarını görünce kaçmaya çalışırken, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İkinci olay ise, Narlı Kuyu Siteleri’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendilerinin savcı olduğunu söyleyen Y.K. ile H.İ.F., telefonla Halil T. ile Fazilet T. çiftini arayarak kredi kartlarının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyledi. Teröristlerin yakalanabilmesi için kendilerinden yardım istediklerini belirterek kredi kartında bulunan bütün parayı çekmelerini ve parayı Narlı Kuyu Siteleri’nde bulunan bir çöp konteynerinin altına bırakmalarını istedi. Bankaya giden çift, kredi kartlarında bulunan 58 bin 160 TL parayı çekerek Eski Saray Polis Merkezi’ne götürerek, kendilerini aradıklarını ve parayı getirdiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çifti uzak takibe aldı. Takip edilen çift, şahısların söyledikleri çöp konteynerinin altına parayı bırakarak uzaklaştı. Parayı almaya gelen Y.K., polis tarafından suçüstü yakalanırken, H.İ.F. ise olay yerinden kaçtı.

Yakalanan şüpheli şahıslar emniyette tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken, H.İ.F.’nin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber