Gaziantep'te, Cumhuriyetin 90. yılında 90 mozaik eser sergilenecek

Gaziantep'te, Cumhuriyetin 90. yılında 90 Mozaik eser Uluslararası Mozaik Yarışması'nda sergilenecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te, Cumhuriyetin 90. yılında 90 mozaik eser sergilenecek

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nizip Ticaret Odası ve Zeugma Müze Müdürlüğü tarafından desteklenen Uluslararası Mozaik Yarışması ve Sergisi'ne dünya genelinde 160 sanatçı 400 serbest eserle katıldı.

Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde Jüri Başkanı Süha Semirci ve Jüri Üyeleri Turizm İl Kültür Müdürü Mehmet Aykanat, Prof. Dr. Devrim Erbil, Yrd. Doç. Sadık Altınok ve Makedonya'dan Gazenfer Bayram gözetiminde eserlerin değerlendirilmesi yapıldı. Seçilen 90 eser arasından birinci olan eser sahibine 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Yarışmada, 5 mansiyon ve iki de özel ödül bulunacak. Seçilen 90 eser aynı zamanda Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenecek.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, sergi hakkında bilgi vererek, "Gaziantep'te mozaik'in çağdaş anlamda gelişmesi ve Gaziantep'in bugün mozaik merkezi olması yönündeki çabalarımız artık cevap almaya başladık. Gaziantep için Cumhuriyetin 90. yılında 90 eser mozaik yarışması Cumhuriyetin gününde de sergilenecek" dedi.

Juri Başkanı Süha Semirci, projenin kendisine ait olduğunu belirterek, "Cumhuriyetin 90. yılında 90 eser Uluslar Arası Mozaik Yarışma Sergisi benim mozaik ile ilgili projelerimden bir tanesidir. Mozaik kültür değerlerimizin aynı şekilde tanıta bilmek için amatör ve profesyonel olarak herkese açık bir yarışma haline getirdik. Amacımız insanların Türkiye'de dünyanın en büyük mozaik müzesinin olduğunu bilmesidir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber