TÜVASAŞ önünde eylem

Sakarya’da bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) önünde gerçekleştirilen “TÜVASAŞ Elden Gidiyor” eylemine Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, Genel Başkan Yardımcısı Cihat Koray ve Sendika Şube Başkanları katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜVASAŞ önünde eylem

Gerçekleşen eylemle ilgili olarak konuşan Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, “1 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkındaki 6461 sayılı kanun ile Ana kuruluşumuz TCDD ve dolayısıyla TÜVASAŞ’ın halka hizmet etme görevinin sona erdiğini, piyasa şartlarına ve koşullarına göre kar maksatlı kuruluş haline dönüştürüldüğünü öne süren Ömür Kalkan, “Bu yapılanlar 2008 yılında AB’ye sunulan Ulusal programda “Devlet Vagon ve Lokomotif üretiminden çekilecektir” sözünün verilmesinin bir sonucudur. Önümüzdeki 10 yıl içinde raylı taşımacılık sektöründe 100 milyar liralık bir yatırımdan bahsedilmesi, 6,5 Milyar dolara hızlı tren setleri alımı için ihaleler açılması dünyanın vagon piyasasındaki küresel güçlerin iştahını kabartmıştır. Bu pazarda TÜVASAŞ olduğu sürece yolcu vagonlarının fiyatlarını tek başına belirleyemeyeceğini iyi bilen bu yönde TÜVASAŞ’ı en önemli engel gören sektörün önde gelen kuruluşları sistematik şekilde TÜVASAŞ’ı devre dışı bırakma çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Kurumun sağlıklı yönetilmesi ve kararlar alınabilmesi için en az 3 yönetim kurulu üyesine ihtiyaç olduğunun bilindiği halde Mayıs ayından bu yana yönetim kurulu atanmasının gerekçesini soran Kalkan, “233 sayılı KHK’ye göre çalışan TÜVASAŞ gibi KİT’lerin karar alabilmeleri için ilgili KHK’nın 6’ıncı Maddesine göre yönetim kurulu başkanı olan Genel Müdür ve 4 üyeden oluşmasının gerekli. Fakat 08 Mayıs 2013 tarihine kadar TÜVASAŞ’ın yönetim kurulu üye sayısı 3’tü yani karar almak için yeterli sayıydı. Bu tarihten sonra bir yönetim kurulu üyesi görevinden ayrılmış ve TÜVASAŞ yönetimsiz kalmıştır. Genel Müdür dışında son kalan yönetim kurulu üyesi ise 10.09.2013 tarihinde görevinden ayrılmış olup, şu anda en az 2 yönetim kurulu üyesi atanma zorunluluğu doğmuştur” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber