Taraftar gruplarına yönelik operasyon: 72 gözaltı/ Video

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin bazı taraftar liderlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Muammer Güler, futbol kulüplerinin taraftar gruplarına yönelik operasyon kapsamında, 16 eylemle ilgili 72 kişinin gözaltına alındığını, cumhuriyet savcılığının talimatıyla bazı eski ve yeni yöneticilerin de ifadesine başvurulacağını bildirdi.


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, taraftar gruplarına yönelik başlattığı operasyon kapsamında, sabah erken saatlerde birçok ilçedeki yaklaşık 200 adrese baskın düzenledi.

Operasyonlarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin bazı taraftar liderlerinin de aralarında yer aldığı yaklaşık 80 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın eski tribün liderlerinden Alen M'nin de bulunduğu öğrenildi.

Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Güler: 96 adrese yapılan operasyonda 69 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonun derbi maç sonrası çıkan olaylarla ilgisi olmadığını söyledi. Bazı taraftar grupların organize suç faaliyetlerine karıştıklarını ifade eden Bakan Güler, İstanbul’da 96 adrese yapılan baskınlarda 69 kişi gözaltına alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber